Prezidentas priėmė Australijos, Angolos ir Burkina Faso ambasadorių skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį priėmė Australijos ambasadoriaus Benjamin Albert Hayes, Angolos ambasadoriaus Manuel Pedro Chaves ir Burkina Faso ambasadoriaus Toro Justin Ouoro skiriamuosius raštus.

Susitikime su Lietuvai akredituotu Australijos ambasadoriumi Prezidentas pabrėžė augančius ir dinamiškus Lietuvos ir Australijos santykius ir akcentavo, jog Lietuva ir toliau sieks gilinti dvišalį politinį, ekonominį, akademinį bendradarbiavimą, taip pat ir saugumo srityje. Pasak šalies vadovo, produktyvus Lietuvos ir Australijos bendradarbiavimas tokiose pramonės šakose kaip lazerių pramonė ir gyvybės mokslai davė teigiamų rezultatų abiem šalims, kas pasitarnaus kaip tvirtas pagrindas toliau stiprinti aukštųjų technologijų pramonės prekybą ir bendrą plėtrą. Prezidentas taip pat padėkojo Australijai už teikiamą paramą Ukrainai ir tvirtą poziciją dėl sankcijų Rusijai, kviesdamas planuoti paramą Ukrainai ilgalaikėje perspektyvoje.

Prezidentas susitikime su Angolos Respublikos ambasadoriumi akcentavo, jog Angola yra perspektyvi partnerė dvišaliam bendradarbiavimui Pietų Afrikoje. Pasak šalies vadovo, dvišalius santykius paskatintų dvišalės politinės konsultacijos ir verslo bei žmogiškieji ryšiai. Prezidentas atkreipė dėmesį į perspektyvas plėtoti ekonominį bendradarbiavimą žemės ūkio ir maisto produktų, informacinių technologijų, kibernetinio saugumo srityse. Lietuvos vadovas susitikimo metu pabrėžė Rusijos karo prieš Ukrainą pasekmes ir paragino Angolą remti tarptautinėmis taisyklėmis grįstą tvarką.

Susitikime su Burkina Faso ambasadoriumi, Prezidentas kalbėjo apie Lietuvos ir Burkina Faso ekonominio bendradarbiavimo potencialą, ypač žemės ūkio ir technologijų srityje. Pasak šalies vadovo, spartus dvišalės prekybos augimas rodo pozityvias tendencijas. Prezidentas taip pat aptarė saugumo situaciją Sahelio regione, pabrėžė Rusijos karo globalias pasekmes ir tarptautinėmis taisyklėmis grįstos tvarkos svarbą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-25 16:22
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal