„Evernord“ 2023-aisiais pritraukė 98 mln. eurų investuotojų lėšų: metai buvo išskirtiniai projektų įvairove

Investicijų ir gerovės valdymo įmonių grupė „Evernord“ 2023 m. dalyvavo finansuojant 64 mln. eurų vertės projektų. Praėjusius metus „Evernord“ vadovai apibūdina kaip unikalų laikotarpį, kuomet investicinėje rinkoje susiklostė palankus ekonomikos ciklas, augo įmonių obligacijų rinka, o patraukli projektų finansinė grąža traukė investuotojų dėmesį. „Evernord“ klientai į įvairius projektus pernai investavo 98 mln. eurų.

Praėjusiais metais „Evernord“ dalyvavo investuojant į 23 finansinius projektus ir smarkiai išplėtė naujų klientų ratą – įmonės projektais pernai susidomėjo 178 nauji klientai.  Naujų klientų skaičius, palyginti su 2022-aisiais, išaugo 122 proc.

„2023-ieji buvo itin įdomūs galimybių, kurias galėjome pasiūlyti savo klientams, gausa. Išaugusį naujų klientų skaičių galime drąsiai vadinti metų proveržiu – tą lėmė mūsų komandos susitelkimas, proaktyvumas ir investicinių projektų įvairovė, pritraukusi investuotojų dėmesį. Pernai fiksavome ženklų „Evernord“ siūlomų produktų pardavimų augimą – 78 proc.“,  – pažymi FMĮ „Evernord“ direktorė Vismantė Šepetienė.

Ji priduria, kad „Evernord“ sėkmingai išnaudojo įmonių obligacijų rinkos augimą Lietuvoje: „Ekonominės aplinkybės leido įmonėms brangiau skolintis, o investuotojai galėjo fiksuoti aukštą metinę grąžą. Įmonių suvokimas, kad skolintis galima ne  tik iš banko, bet ir obligacijų rinkoje, didėja, tačiau mūsų šalies įmonių obligacijų rinkai dar yra erdvės stiebtis toliau, palyginti su kitomis išsivysčiusiomis šalimis.“

„Evernord“ praėjusiais metais investuotojams siūlė ne tik su NT susietų obligacijų, bet ir kitų sektorių skolos vertybinių popierių, tarp jų – du atsinaujinančios energetikos projektai, skolų valdymo įmonės „Legal Balance“ ir komunalinių paslaugų bendrovės „Civinity“ obligacijų emisijos, „Eleving Group“ obligacijų platinimas kartu su tarptautiniu obligacijų platintojų konsorciumu.

Be to, praėjusiais metais „Evernord“ per dar keturis „Marijas 2“ obligacijų emisijos etapus pritraukė apie 16 mln. eurų investuotojų lėšų. Šiomis lėšomis finansuojamos „Novira Plaza Riga“ verslo komplekso, kurio didžioji dalis akcijų priklauso „Evernord Asset Management“, statybos Rygos centre.

Apie „Evernord“

Šiuo metu „Evernord“ grupė valdo daugiau nei 250 mln. EUR klientų turto. „Evernord Asset Management“ taip pat valdo tris nekilnojamojo turto fondus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Licenciją valdyti informuotiesiems investuotojams skirtus kolektyvinio investavimo subjektus Lietuvos bankas bendrovei suteikė 2017-aisiais.

Pranešimą paskelbė: Fcomm, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-26 10:02
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Rūta Slušnytė
Projektų vadovė
Publicum Financial Communications, UAB
+37069884141
r.slusnyte@fcomm.lt
pasidalinti
atgal