Prisiekė naujasis krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas

2024 m. kovo 26 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Šiandien Seimo posėdyje prisiekė naujasis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Priesaiką priėmė Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kovo 25 d. paskyrė L. Kasčiūną krašto apsaugos ministru. Šalies vadovas, atsižvelgdamas į Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės teikimus, pasirašė dekretus, kuriais priėmė krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko atsistatydinimą ir paskyrė krašto apsaugos ministru L. Kasčiūną.

L. Kasčiūnas iki šiol vadovavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, Seimo nario pareigas eina nuo 2016 m., priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai.

2007–2016 m. L. Kasčiūnas dėstytojavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, 2012–2016 m. buvo Rytų Europos studijų centro vadovu, taip pat yra dirbęs Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės patarėju užsienio politikos klausimais.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia Prezidentas Ministro Pirmininko teikimu. Vyriausybės įstatymas numato, kad prie pradėdami eiti savo pareigas, Ministras Pirmininkas ir ministrai turi prisiekti Seimo posėdyje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2024-03-26 10:21
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo