Seimas pritarė G. Česnienės kandidatūrai į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas

2024 m. kovo 26 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimas, atsižvelgdamas į Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos teikimą, pritarė Giedrės Čėsnienės skyrimui Lietuvos apeliacinio teismo teisėja. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIVP-3448(2) slaptame balsavime balsavo 99 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 6 parlamentarai.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria Respublikos Prezidentas Seimo pritarimu.

G. Česnienė nuo 2009 m. sausio mėn. iki 2020 m. kovo mėn. ėjo teisėjo pareigas Vilniaus miesto apylinkės teisme. Nuo 2013 iki 2018 metų ji buvo šio teismo pirmininko pavaduotoja. Nuo 2020 m. kovo mėn. iki šiol eina Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigas, o nuo 2020 m. liepos mėn. iki šiol yra ir šio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkė.

Kaip anksčiau yra sakęs Respublikos Prezidento patarėjas Andrius Kabišaitis, G. Česnienė yra patyrusi ir itin kompetentinga teisėja, kurią kolegos apibūdina kaip reiklią, pasižyminčią plačia profesine erudicija ir kartu taktišką bei dėmesingą.

Pati kandidatė teigė kiekvieną dieną savo darbe matanti be galo daug prasmės. „Esu disciplinuotas žmogus, dirbu gana operatyviai, bet svarbiausia man yra darbo kokybė. Bėgant metams ir kaupiantis patirčiai, jaučiu norą ir pareigą giliau ir plačiau prisidėti prie Lietuvos teisminės praktikos raidos, prie to, kad teismų priimamų procesinių sprendimų kokybė keltų kuo mažiau abejonių, kad juose dėstomi argumentai būtų glaustesni, aiškesni, suprantamesni kiekvienam juos skaitančiajam“, − prisistatymo metu yra sakiusi G. Česnienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-26 11:56
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
Kontaktinis asmuo
Rimas Rudaitis
Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro patarėjas
(8 5) 209 6132
rimas.rudaitis@lrs.lt
pasidalinti
atgal