Kaip gyventi patogiau ir moderniau: šviesos ir namų automatikos sprendimai dinamiškam gyvenimui 

Kai atsirado šviesa, žmonės būrėsi aplink ją. Prisijaukinęs šviesą, 21-ojo amžiaus žmogus nori, kad ji sektų paskui jį ir keistųsi pagal jo poreikius. „LEMONA electronics“ siūlo išmanius apšvietimo sprendimus, kurie atliepia modernios visuomenės poreikį – būste, spintoje, net virtuvinės spintelės stalčiuje arba darbinėje erdvėje. Svarbu, kad šie išmanūs sprendimai puikiai dera tarpusavyje ir vis labiau praplečia naudojimo galimybes.

Žmogui svarbu užsitikrinti tinkamą apšvietimą, kuris ne tik būtų funkcionalus, bet ir kurtų aplinkos nuotaiką, akcentuotų dizaino elementus, pagerintų gyvenimo bei darbo kokybę. Tam reikia, kad šviesos prietaisai būtų adaptyvūs – pritaikomi prie įvairių gyvenimo situacijų ir poreikių, lengvai keistų apšvietimo scenarijus, prisitaikytų pagal skirtingas veiklos sritis. Todėl modernūs apšvietimo sprendimai apima įvairias technologijas, dizaino elementus ir inovacijas.

Kaip priversti „vaikščioti“ šviestuvą?

Vienas iš itin modernių ir funkcionalių patalpų apšvietimo būdų – magnetinio bėgelio šviestuvai, leidžiantys šviesos srautą nukreipti norima linkme, o pasikeitus poreikiams be papildomų rūpesčių pakeisti šviestuvų poziciją.

Šis apšvietimo būdas yra ne tik praktiškas, bet ir itin stilingas – laisvai keičiantys kryptį šviestuvai gali lengvai sukurti idealų apšvietimą ir norimą atmosferą. 

Nors dažniausiai tokios sistemos naudojamos biuruose, komercinės paskirties patalpose, galerijose, teatruose ir kitose didesnėse erdvėse, tačiau vis dažniau vietą randa ir būstuose.

Tai puiki galimybė funkcionaliai, patogiai ir taupant elektros energiją apšviesti patalpą bei suteikti jaukumo. O aiškių, elegantiškų linijų bėginės apšvietimo sistemos, derinamos su skirtingo dizaino LED šviestuvais, suteikia modernumo.

Kaip tai veikia?

Šie šviestuvai sudaryti iš dviejų pagrindinių komponentų: magnetinio laikiklio ir šviesos bėgelio. Pagrindinis šių šviestuvų pranašumas yra galimybė lanksčiai keisti šviesos kryptį ir padėtį, naudojant magnetinę jungtį tarp laikiklio ir bėgelio. Magnetinis laikiklis paprastai montuojamas ant sienos, lubų ar kito paviršiaus, o šviesos bėgelis yra lengvai priklijuojamas arba prikabinamas prie šio laikiklio. Dėl magnetinės jungties šviesos bėgelis gali būti pasukamas, nukreipiamas į skirtingas puses ar netgi nuleidžiamas ar pakeliamas, kad būtų galima pritaikyti šviesą pagal konkrečius poreikius. Magnetinė jungtis suteikia greitą ir paprastą būdą pritaikyti apšvietimą pagal besikeičiančius poreikius ar darbo aplinkybes.

Magnetiniai bėgelio šviestuvai gali būti stilingi ir modernūs dizaino elementai. Dauguma šių šviestuvų yra elegantiško ir minimalistinio dizaino, kuris gali papildyti bet kurį interjerą, suteikdamas jam modernumo ir funkcionalumo.

VIDEO

Kaip tai padaryti?

„LEMONA electronics“ parduotuvėse galima rasti viską, ko prireiks šiam apšvietimui sukurti: LED šviestuvus, paviršinius ir priglaistomus profilius, visus reikalingus priedus, maitinimo šaltinius ir kita. „LEMONA electronics“ atstovauja žinomiems gamintojams, todėl galima rinktis iš plačios bėginių apšvietimo sistemų pasiūlos ir patogiai apsipirkti internetu.

Kas vyksta drabužinėje ir stalčiuose? Apšvieskite ir pamatysite aiškiai

Atidarote drabužinę, stalčius ir aiškiai suprantate: reikia šviesos. Kompanija „DesignLight“, kurios gaminių yra „LEMONA electronics“ parduotuvėse, bendradarbiauja su baldų gamintojais, todėl gerai žino tiek šiuolaikines tendencijas, tiek ir patogesnį gyvenimą kuriančius apšvietimo sprendimus, tarp kurių – spintų, drabužinių ir virtuvės stalčių apšvietimai.

„DesignLight“ pristatė „Reling“ liniją, kurioje įprastus drabužių skersinius pakeičia skersiniai su įmontuotu LED šviestuvu ir jutikliu, galinčiu veikti net 1,5 m atstumu.

Kas tai ir kaip veikia?

„Reling Plus PIR“ – apvalus drabužių skersinis su efektyviu apšvietimu ir išmaniu judesio jungikliu. Šis apšvietimas skirtas tiems, kurie vertina aukštą kokybę, patikimumą ir kasdienio gyvenimo komfortą.

Juosta turi išmanųjį judesio jungiklį, kuris 1,5 m atstumu aptikęs naudotoją, įjungia apšvietimą, o praėjus maždaug 35 sek. nuo momento, kai naudotojas palieka aptikimo lauką, jį išjungia.

„Reling Slim PIR“ turi tokias pačias savybes, bet yra vos 10 mm pločio stačiakampio formos drabužių skersinis spintoms ir drabužinėms.

Itin paprastai montuojamas, bet labai naudingas sprendimas – virtuvės ar drabužinės stalčiams automatiškai apšviesti skirtas LED šviestuvas „Polarus P“. Išmanus jutiklis padės stalčių apšviesti, vos jį atidarius ir išjungti jį uždarius.

Visi šie šviestuvai gali būti užsakomi reikiamo ilgio, skirtingų spalvų, pasirenkant difuzoriaus tipą ir diodų spalvą.

Norite didžiausio efekto – sujunkite visus išmanius sprendimus

Išmanūs prietaisai namuose gerai, bet dar geriau ir efektyviau, kai išnaudojamos visos jų galimybės. Kaip tai padaryti? Sujungti juos tarpusavyje ir išmokyti „susikalbėti“ net ir skirtingų gamintojų prietaisus. Specialistai atkreipia dėmesį, kad tam reikia žinoti, ko tuo sujungimu siekiama.

Vos įžengę į namus, norite puodelio kavos? Suporuokite durų judesio valdiklį su kavos aparato elektros lizdu. Tačiau daugelis renkasi tradiciškesnius dalykus: automatiškai vykdomas rutinines užduotis, nes tai sutaupo laiko, pašalina žmogiškųjų klaidų faktorių. Pavyzdžiui, kasdien nueiti į rūsį patikrinti, ar niekur nevarva vamzdžiai, nuobodu, pasimiršta. Turint drėgmės jutiklius, kurie gali būti sujungti su vandens sklendės valdikliu, aptikus drėgmę, vandens tekėjimas tuo vamzdžiu būtų sustabdomas automatiškai ir informuojama avarinė tarnyba. O šilumos sistemos įjungimas temperatūrai nukritus žemiau nustatytos, garantuos, kad namuose visada būtų komfortiška temperatūra.

Taip taupomas laikas ir valdomos rizikos, svarbiausia – patogu.

O dabar svarbiausias klausimas – ar galima skirtingų gamintojų įrenginius derinti tarpusavyje? Taip. 

Eikite į „LEMONA electronics“ tinklapį, kur rasite viską apie tokias galimybes suteikiančią išmanių namų programą „TUYA“. Nors atskirų produktų instrukcijose rekomenduojama parsisiųsti „Nous Smart“, „Woox home“ ar kito atskiro gamintojo programėlę prietaisams valdyti, „LEMONA electronics“ specialistai išbandė visus daugiau kaip 160 „LEMONA electronics“ asortimente esančius „TUYA“ produktus ir patvirtino – jie visi suderinami su pagrindine TUYA programėle, leidžiančia juos valdyti ir jungti kartu, nepriklausomai nuo gamintojo.

Taigi

„LEMONA electronics“ e. parduotuvėje rasite tai, kas moderniai, stilingai ir funkcionaliai apšvies ne tik namų ar kitos paskirties patalpų erdvę, bet ir stalčius ar spintas. Ir sutaupys laiko, buitį ar darbo erdvę padarys kontroliuojamus tiesiog nuo sofos. Sujunkite visus išmanius namų sprendimus, ir gyvenimas taps moderniai malonus.  

„LEMONA electronics“ iliustr.

Pranešimą paskelbė: MB „Redakcija plius"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal