Startuoliams kelionė į renginius ir konferencijas nieko nekainuos: Inovacijų agentūra kviečia pasinaudoti subsidija

Inovacijų agentūra kviečia startuolius pasinaudoti 150 tūkst. eurų subsidija, skirta jų kelionėms į technologijų, startuolių ir tarptautinius renginius finansuoti. Pernai tarptautinėje parodoje „WEB Summit“ dalyvavusio pasaulyje pripažinto startuolio  „Ondato“ vadovas Liudas Kanapienis pabrėžia, kad dalyvavimas tokiuose renginiuose yra itin naudingas pritraukiant naujus partnerius ir klientus bei kuriant verslui naudingus ryšius.   

Sėkmę lemia dalyvavimas renginiuose

Startuolis „Ondato“, vystantis nuotolinio klientų atpažinimo technologiją, neseniai pateko į finansų leidinio „The Financial Times“ sparčiausiai augančių verslų TOP 1000. „Praėjusiais metais vykusioje „Web Summit“ konferencijoje turėjome stendą, kurio tikslas buvo pritraukti investuotojus ir klientus. Ten susitikome su potencialiais partneriais ir galėjome plačiau pakalbėti apie mūsų siūlomus sprendimus, bendradarbiavimo galimybes. Taip pat stendas padėjo pritraukti ir naujus lankytojus, kurie turėjo galimybę daugiau sužinoti apie mūsų veiklą“,   sako L. Kanapienis.

„Ondato“ atstovai ne tik turėjo stendą, mezgė naujas partnerystes konferencijos metu, bet ir dalyvavo diskusijoje bei skaitė kelis pranešimus dalindamiesi savo sėkmės istorija. „Web Summit“ renkasi didžiausių ir svarbiausių technologijų įmonių atstovai, tad konferencija, anot L. Kanapienio, yra ir labai svarbi susitikimų erdvė.  

Kalbant apie pagrindinį veiksnį, kuris lėmė tokią sėkmę „Web Summit“ konferencijoje, tai buvo ilgalaikis įdirbis. Nėra slapto ingrediento – nuolatinis dalyvavimas ir kalbėjimas ant scenos augina pranešėjo įrašų istoriją ir ilgainiui tai leidžia lipti vis ant didesnės scenos“, teigia L. Kanapienis.   

Kviečia startuolius pasinaudoti subsidijomis   

Ekonomikos ir inovacijų viceministro Karolio Žemaičio teigimu, Lietuvos startuolių ekosistema yra viena lyderiaujančių Vidurio ir Rytų Europoje.

„2023 m. Lietuvoje įkurti ir įsikūrę startuoliai pritraukė net 292 mln. eurų investicijų, o per pastaruosius 5 metus startuolių ekosistema augo daugiau nei 7 kartus – iki 13,7 mlrd. Eurų – ir šiandien sudaro trečdalį bendros Baltijos šalių regiono vertės. Jauni verslai ateityje vaidins vis svarbesnį vaidmenį šalies ekonomikoje ir darbo rinkoje, todėl verslo finansavimas ir kompensacijos yra itin svarbu auginant verslą ir įsitvirtinant tarptautinėse rinkose“, – teigia K. Žemaitis. 

„Startup Lithuania“ laikinai vadovės pareigas einanti Gintarė Narakienė antrina teigdama, kad dalyvaujant renginiuose labai svarbus finansinis aspektas. Ji pažymi, kad jauni verslai vengia dalyvauti renginiuose, nes kelionių išlaidos sudaro nemažą sumą pinigų ir primena – yra nemažai galimybių kompensuoti įmonių veiklą šioje srityje. 

„Praėjusiais metais dėl dalyvavimo „WEB Summit“ renginyje sulaukėme daugiausiai susidomėjimo ir net 29 startuoliai dalyvavo jame pasinaudoję Inovacijų agentūros finansavimu. Kompensuojant dalį kelionių išlaidų vykimui į renginius šiemet numatyta skirti 150 tūkst. Eur sumą, vienam startuoliui skiriant iki 3,5 tūkst. Eur kompensaciją. Tikimės, kad tai paskatins verslus vykti  plėsti partnerių ratą ir augti“, sako G. Narakienė. 

„Ondato“ vadovas priduria, kad iš savo patirties gali pasakyti, jog verslo pradžioje jie nebūtų galėję sau leisti vykti į tokias tarptautines konferencijas. „Konferencija buvo puiki terpė padidinti savo matomumą ir praplėsti partnerysčių ratą. Mes ir dabar naudojamės programomis ir vykstame kartu į konferencijas, taip reprezentuodami ne tik savo sprendimus, bet ir Lietuvos inovacijų sektorių“, – apibendrina  L. Kanapienis.


 „Startup Lithuania“ 2024 m. šalies startuolių ekosistemą pristatinės šiuose tarptautiniuose renginiuose: „TechBBQ” Danijoje, „Web Summit“ Portugalijoje ir „Slush” Suomijoje. Startuoliai, planuojantys vykti į šiuos renginius ir norintys prisijungti prie „Startup Lithuania“ veiklų šiose konferencijose ar gauti kompensacijų, gali kreiptis į  „Startup Lithuania“ komandą.   

Finansavimas šiemet skirstomas į du etapus. Planuojančios vykti į renginius iki liepos 15 d. ir norinčios gauti subsidiją kelionių išlaidoms įmonės kviečiamos pildyti paraišką esančią šiame kvietime, tuo tarpu planuojančios keliones nuo liepos 16 iki gruodžio 31 d., kviečiamos kreiptis dėl finansavimo čia. 

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-03-29 11:30
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Giedrė Buivydaitė
Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė
Inovacijų agentūra, Všį
+37069818384
g.buivydaite@inovacijuagentura.lt
pasidalinti
atgal