Visuotinė Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų konferencija

Norime pranešti, kad 2024 m. balandžio 6 d. 10 val. Šiaulių "Romuvos" gimnazijoje (Dainų g. 7, Šiauliai) vyks Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacijos organizuojama visuotinė Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų konferencija tema „Dirbtinis intelektas vokiečių kalbos pamokai: Už ar Prieš?“. Konferencijos metu, kuri rengiama bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Vokiečių kalbos katedra ir Goethe‘s institutu Lietuvoje, vyks podiumo diskusija tema "Vokiečių kalbą išmokti prasminga. Tik ar mokykloje?" Ši diskusija rengiama reaguojant į atnaujintas bendrojo ugdymo programas bei pakeistą vidurinio ugdymo sąrangą. Joje bus aptariama, koks vokiečių kalbos vaidmuo mokyklose ir ar jos mokymas yra prasmingas. Galiojant esamai sąrangai, mokiniai netenka galimybių baigti mokyklą gebant vienodai komunikuoti dviem Europos Sąjungos kalbomis. Tai prieštarauja Europos Sąjungos daugiakalbystės principui ir neatliepia užsienio įmonių, investuojančių Lietuvoje poreikio. Konferencijos pabaigoje bus rengiamas rezoliucijos tekstas Lietuvos valdžios institucijoms. Konferencijos programa skelbiama adresu https://ldv.lt/images/PDF/Visuotinis_2024/Programm_2024.pdf

Kviečiame visus žiniasklaidos atstovus dalyvauti konferencijoje ir dalintis informacija su visuomene.

Pagarbiai

Edvinas Šimulynas

Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacijos prezidentas

Tel. +37060561648