„Hollister Lietuva“ progreso variklis: sėkmę atneša kūrybingų inžinierių idėjos

Ką iš tiesų veikia sveikatos priežiūros produktų gamyklos „Hollister Lietuva“ inžinieriai?

Intriguojantys iššūkiai, nuolat besikeičianti aplinka ir palaikanti komanda – tokioje augimą maksimaliai skatinančioje aplinkoje dirba „Hollister Lietuva“ inžinerijos specialistai. Kauno LEZ veikianti sveikatos priežiūros produktų bendrovės „Hollister Incorporated“ gamykla ambicingiems ir tobulėti siekiantiems specialistams siūlo išskirtines sąlygas. Čia ne tik ugdomi darbuotojai, bet ir skatinamas kūrybiškumas, o sėkmingas idėjų įgyvendinimas tampa papildomu sparčios įmonės plėtros varikliu.  

„Pastaraisiais metais darbuotojų įsitraukimas į įmonės veiklą tik didėjo, o tai rodo, kad kolegos jaučiasi gerai ir vertina mūsų pastangas kuriant palankų vidinį klimatą. Toks komandos narių požiūris atsispindi ir vertinant kitus rodiklius. Pavyzdžiui, darbuotojų kaita per pastaruosius metus sumažėjo daugiau nei 15 proc., o 8 iš 10 darbuotojų prisijungia prie įmonės atsižvelgdami į čia jau dirbančių kolegų rekomendacijas. Tikime, kad palankios darbo sąlygos lemia geriausius rezultatus ir džiaugiamės galėdami išlaikyti pusiausvyrą, kuri padeda mums jų siekti“, – kalba „Hollister Lietuva“ generalinis direktorius Saulius Bitinas.

Pasak S. Bitino, „Hollister Lietuva“ laikosi požiūrio, kad atrenkant darbuotojus pirmiausia reikia įvertinti kultūrinius aspektus. Tik patvirtinus, kad kandidato požiūris ir vertybės sutampa su šimtamete įmonės kultūra, anot vadovo, galima pereiti prie profesinių kompetencijų ir patirties vertinimo.

Geriausieji nuolat mokosi ir plečia galimybių ribas

Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius prof. dr. Eugenijus Valatka pastebi, kad aukšto lygio pramonės inžinerijos specialistams neužtenka vien tik universitete ir praktinėje veikloje įgytų žinių. Anot mokslininko, taip pat labai svarbus ir noras toliau mokytis bei gebėjimas visose srityse ieškoti inovacijų.

„Pramonės inžinerijos sritis yra itin dinamiška, ji nuolat keičiasi ir vystosi – atsiranda naujų technologijų, metodų ir iššūkių. Būtent nuolat besimokantys ir naujovėms atviri specialistai gali geriausiai prisitaikyti prie pokyčių ir išlikti savo srities lyderiais. Galėčiau paminėti visą būrį talentingų šiuolaikinės pramonės inžinerijos kūrėjų, kurie yra įkvepiantys pavyzdžiai kiekvienam iš mūsų. Ir visus juos sieja bendras bruožas – nepaliaujamas naujovių siekis ir noras plėsti technologijų bei inžinerijos ribas sprendžiant aktualiausius visuomenės iššūkius“, – kalba rektorius.

E. Valatka priduria, kad inžinierius geriausiai atsiskleidžia palankioje ir motyvuojančioje darbo aplinkoje. Anot pašnekovo, tai apima ne tik gerą atlygį, tačiau ir tinkamą atsakomybių pasidalinimą kolektyve, inovacijų diegimo skatinimą, suteiktą galimybę ieškoti kūrybiškų sprendimų bei lygiavertį bendravimą su kolegomis bei vadovais.

„Visa tai galima pasiekti užtikrinant tinkamą palaikymą iš vadovų pusės ir taikant lankstų hierarchijos modelį, kuris įgalina visus darbuotojus priimti sprendimus. Taip pat svarbu suteikti specialistams galimybę nuolatos mokytis ir eksperimentuoti su naujomis idėjomis bei technologijomis“, – komentuoja KTU rektorius.

Rūpinasi ne tik gamybiniai pajėgumais, bet ir vidine kultūra

„Hollister Lietuva“ inžinerinio skyriaus vadovas Egidijus Stonkus į medicinos priemones gaminančią įmonę atėjo iš metalo apdirbimo pramonės. Pradėjęs dirbti galėjo pritaikyti tik nedidelę dalį iki tol sukauptų žinių, tačiau kitaip jis nebūtų norėjęs. Vyras buvo pasiruošęs visko išmokti ir tikslingai tęsti karjeros kelią.

„Mokymosi lūkesčiai buvo viršyti su kaupu – šalia visada buvo kolegų, kurie pasidalindavo žiniomis, patardavo ir paragindavo kurti. Jau pirmąją dieną pajutau atvirą, pasitikėjimo kupiną atmosferą. Nepaisant spartaus augimo, pandemijos ir daugybės iššūkių, „Hollister Lietuva“ ją išsaugojo. Stengiuosi šią atmosferą puoselėti, nes tikiu, kad tai – mūsų didžiausias pranašumas“, – kalba specialistas.

Pasak E. Stonkaus, inžinerinio skyriaus komandos vadovas turi būti tikras lyderis, padedantis komandos nariams įgyvendinti jų tikslus ir tęsiantis įmonės nuostatas atitinkančios vidinės kultūros puoselėjimą. Be to, užimant šią poziciją reikia užtikrinti gamybinius pajėgumus ir padėti įgyvendinti įmonės strategiją.

„Sveikatos priežiūros produktų pramonė – įdomi sritis. Siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę, tenka vienu metu stebėti ir kruopščiai kontroliuoti daugybę skirtingų procesų. „Hollister“ gaminami produktai yra unikalūs, o naudojama įranga – išskirtinė. Didelė produktų paklausa lemia, kad gamybos mechanizmai turi būti greiti ir našūs. Naudojame aukšto automatizavimo lygio įrenginius, kuriuose taikomos moderniausios pramonės inovacijos – magnetiniai konvejeriai, įvairių tipų robotai, vaizdo atpažinimo sistemos su dirbtinio intelekto elementais ir skaitmeninės duomenų rinkimo bei analizės sistemos. Nedaug pramonės šakų gali pasigirti tokiu pažangiu požiūriu“, – dėsto pašnekovas.

Dauguma siūlomų idėjų – įgyvendinamos

Itin pažangi įranga, anot E. Stonkaus, reikalauja atitinkamų inžinieriaus kompetencijų: mechanikos, elektronikos ir automatikos išmanymo, projektų valdymo, komunikacijos įgūdžių ir gebėjimo prisitaikyti prie pokyčių. Inžinerinio skyriaus vadovas pabrėžia, kad būtent dėl to aukštos kvalifikacijos specialistus auginanti „Hollister Lietuva“ skiria daug dėmesio mokymams ir kompetencijų ugdymui.

E. Stonkus taip pat atkreipia dėmesį, kad „Hollister Lietuva“ suteikia savo komandos nariams galimybes visiškai atskleisti savo kūrybiškumą ir netgi padeda jiems įgyvendinti įvairias idėjas. Anot inžinerinio skyriaus vadovo, tai galioja įvairiose srityse – pradedant naujais įprastų įrankių naudojimo būdais, baigiant itin sudėtingų procesų automatizavimu.

„Svarbiausia būti nuolankiam – suprasti, kad nežinai, ir smalsiam – drąsiai eksperimentuoti. Tuomet idėjos savaime pradeda atsirasti galvoje, o išsakytos – dažnai tampa realybe. 2023 metais mūsų komanda pasiūlė 88 idėjas, iš kurių 80 proc. buvo įgyvendintos Tai rodo, kad „Hollister Lietuva“ labai skatina, atvirai priima ir įgyvendina kiekvieno komandos nario idėjas“, – rekomenduoja specialistas.

Skatina ne tik idėjų siūlymą, bet ir įgyvendinimą

„Hollister Lietuva“ jaunesnioji kokybės užtikrinimo inžinierė Greta Kazlauskaitė prie įmonės kolektyvo prisijungė kaip praktikantė. Tuo metu jai labiausiai rūpėjo gera komandinė atmosfera ir galimybės tobulėti – šie lūkesčiai ne tik išsipildė, bet ir buvo viršyti su kaupu.

„Darbe nuobodžiauti tikrai netenka. Esu atsakinga už naujų gaminių ar procesų kvalifikacijas, sprendžiu gamybines problemas ir atlieku įvairias kitas užduotis. Man labiausiai patinka tai, kad jaunesniosios kokybės užtikrinimo inžinierės darbas – labai dinamiškas, o nauji iššūkiai tik suteikia papildomą galimybę įgyvendinti naujas idėjas“, – sako jaunesnioji specialistė.

G. Kazlauskaitė pastebi, kad „Hollister Lietuva“ ne tik suteikia galimybes kelti idėjas, bet ir skatina jų įgyvendinimą. Pavyzdžiui, vykdomi geriausių idėjų rinkimai, kolegos motyvuojami kūrybiškiau pažvelgti į kasdieninius darbus ar iššūkius. Naudojamas netgi idėjų registravimo ir jų vykdymo sekimo įrankis, leidžiantis matyti visus geriausius pasiūlymus ir sekti jų progresą.

„Hollister Lietuva“ prestižiniuose „Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose 2021“ buvo paskelbta geriausia „Saugumą ir palankiausią emocinę plinką kuriančia įmone“. Praėjusių metų pabaigoje bendrovė taip pat pateko tarp Globalios Lietuvos apdovanojimų laureatų. Neeilinis įvertinimas „Hollister Lietuva“  buvo skirtas už rekordines investicijas, kurias įmonė atvedė į Lietuvos medicinos produktų gamybą. 

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-03 09:35
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Greta Varaniūtė
Senior Communications Specialist
Hollister Lietuva
Oro parko st. 2 | Sergeicikai I, Kaunas distr. | LT-54462 Lithuania
m. +370 696 98639
www.hollister.lt
pasidalinti
atgal