Pirmoji ponia Ukrainos centre susitiko su Norvegijos kronprincu

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį susitiko su Vilniuje viešinčiu Norvegijos kronprincu Haakonu ir jam pristatė Ukrainos centro veiklą.

„Šis centras – tai mūsų tikėjimo Ukrainos ateitimi liudijimas. Kartu su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska pradėjome jį kurti, tikėdamos, kad centro lankytojai vėliau prisidės prie Ukrainos atkūrimo ir atstatymo darbų“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pabrėžė, kad Ukrainos centras nuolat auga, mezga naujus ryšius ir pritraukia vis daugiau lankytojų. Centras teikia psichosocialines, neformaliojo švietimo ir kultūros paslaugas ir yra orientuotas į Ukrainos pilietinės visuomenės telkimą Lietuvoje, taip pat būsimų Ukrainos lyderių ugdymą.

D. Nausėdienė atkreipė Norvegijos kronprinco dėmesį į tai, kad Ukrainos centras pasirengęs plėsti tarptautinių partnerių tinklą ir įgyvendinti naujas iniciatyvas bei veiklas. Lietuvoje prieglobstį radusiems ukrainiečiams galėtų pasitarnauti ir solidi Norvegijos patirtis, sukaupta padedant pabėgėliams visame pasaulyje. Todėl pirmoji ponia pakvietė norvegų nevyriausybines organizacijas megzti ryšius su Ukrainos centru.

Susitikimo metu Lietuvos pirmoji ponia kartu su Norvegijos kronprincu Haakonu apžiūrėjo Ukrainos centre veikiančias parodas, taip pat susipažino su įvairiomis centre vykstančiomis veiklomis, bendravo su centro lankytojais.

Ukrainos centras Vilniuje įsteigtas Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva ir siekia sukurti ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje skirtą atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę. Jo steigėjai – Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo universitetas ir Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Duris lankytojams centras atvėrė 2022 metų birželį. Vienas iš pagrindinių jo uždavinių – ne tik suteikti erdvę pasitraukusiems iš Ukrainos žmonėms, siekiant sėkmingai juos integruoti Lietuvoje, bet ir sudaryti galimybes susitikti su tautiečiais, puoselėti savo kultūrą, istoriją ir identitetą, gauti psichologinę pagalbą, neformaliojo švietimo, kultūros, socialines, kitas reikalingas paslaugas. Iki šiol tai yra tarptautiniam bendradarbiavimui atvira kultūros ir edukacijų erdvė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-03 13:33
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
komunikacija@prezidentas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal