„airBaltic“ švenčia Palangos ir Rygos sujungimo 15 metų sukaktį

Palanga. Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ šiandien švenčia reikšmingą sukaktį – 15 metų iš eilės Palangą jungia su Ryga. Per šiuos metus oro bendrovė kasdien sujungė Lietuvos pajūrį su Latvijos sostine. Ji užtikrina keleiviams sklandų susisiekimą per savo bazę su plačiu „airBaltic“ tinklu ir likusiu pasauliu, su daugiau nei 20 bendrojo kodo skrydžių partnerių.

„Lietuva yra viena iš mūsų gimtųjų rinkų, ir mes siekiame gerinti susisiekimą iš jos. Metams bėgant pastebėjome keleivių šiuo maršrutu augimą ir džiaugiamės galėdami pasiūlyti savo klientams platų kelionių pasirinkimą su vieno langelio jungtimi per „airBaltic“ buveinę. Neseniai paskelbėme, kad gegužę pradėsime teikti tiesioginius skrydžius iš Palangos į Amsterdamą, ir tai rodo mūsų įsipareigojimą didinti savo rinkos dalį Lietuvoje“, – teigė „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

„Esame dėkingi savo partneriams, Lietuvos oro uostams, už bendradarbiavimą per visus šiuos metus ir tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas tęsis ir ateityje“, – išskyrė M. Gaussas.

„Džiaugiamės ilgalaike ir augančia partneryste su „airBaltic“. Bendrovės 15 metų veikla Palangoje pastebimai prisidėjo prie vakarų Lietuvos pasiekiamumo gerinimo, o stiprėjantis Lietuvos oro uostų ir oro bendrovės bendradarbiavimas bei „airBaltic“ plėtros planai atvers naujas galimybes regiono verslo sektoriaus plėtrai. Ryškus pokytis numatomas pradėjus skrydžius tarp Palangos ir Amsterdamo. Ši kryptis leis Vakarų Lietuvai atsirasti globaliame žemėlapyje“, – sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Simonas Bartkus.

Nuo 2009 m. balandžio 1 d., kai oro bendrovė „airBaltic“ pirmą kartą skrido šiuo maršrutu, ji pervežė daugiau nei 545 tūkst. keleivių ir atliko 11 tūkst. skrydžių tarp abiejų miestų.

Šiais metais „airBaltic“ planuoja plėtrą Palangoje, pradėdama tiesioginį skrydį į Amsterdamą. Pirmasis skrydis planuojamas gegužės 29 d., o oro bendrovė šiuo maršrutu skraidins du kartus per savaitę. 2024 m. „airBaltic“ sujungs Lietuvą 19 krypčių ir toliau bazuos du orlaivius Vilniuje. Visuose skrydžiuose oro bendrovė keleiviams siūlo dvi paslaugų klases – ekonominę ir verslo.

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra 1995 m. įsteigta akcinė bendrovė. Pagrindinė jos akcininkė yra Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o kitiems akcininkams – 2,03 proc. „airBaltic“ siūlo skrydžius į daugiau nei 70 Europos, Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Kaukazo regiono miestų. Per pastaruosius 28 metus „airBaltic“ tapo stipria ir tarptautiniu mastu pripažinta oro transporto bendrove, kurioje dirba daugiau nei 2 500 darbuotojų. Oro bendrovės „airBaltic“ parką sudaro 47 orlaiviai „Airbus A220-300“, todėl šis orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje. Aviakompanija yra gavusi tarptautinius apdovanojimus už kompetenciją, novatoriškas paslaugas ir reikšmingus pasiekimus. Dvejus metus iš eilės „Skytrax“ apdovanojo „airBaltic“ kaip geriausią oro transporto bendrovę savo regione. Be to, 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) skyrė „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimą. 2023 m. oro transporto bendrovė gavo geriausio keleivių salono aptarnavimo Europoje „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-03 16:04
Transportas, Turizmas
Kontaktinis asmuo
airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
A/S Air Baltic Corporation
pr@airbaltic.com
pasidalinti
atgal