Lietuvos startuolio globali kelionių platforma „Legego“ savo startą pažymėjo prestižiniame renginyje, Paryžiuje: sulaukta didelio susidomėjimo

Į Lietuvos startuolio „Legego“ istoriją įrašyta 2024 metų kovo 26 diena. Atsakinga komanda kelerius metus kūrusi ir intensyviai tobulinusi kelionių platformą šią dieną pažymėjo kaip oficialų platformos viešą atsivėrimą pirmiesiems vartotojams. Tai padarė prestižiniame ADONET (Prancūzijoje veikiančius užsienio šalių turizmo informacijos centrus vienijanti asociacija) renginyje. Čia kelionių platformą „Legego“, kuri iš naujo pažadina žmonių aistrą keliauti, pirmieji išbandė daugiau kaip 200 turizmo srityje besispecializuojančių spaudos, televizijos, radijo žurnalistų, nuomonės formuotojų bei tinklaraštininkų iš viso Paryžiaus ir 45 turizmo centrai iš viso pasaulio. Kelionių platformos startą vainikavo specialus „Legego“ prizas, kurį įsteigė startuolio rėmėjas – Paliesiaus dvaras.

Inovatyvi kelionių platforma

Jau visame pasaulyje veikianti platforma „Legego“ (WEB ir mobilios PWA aplikacijos versijos) kviečia keliauti bei dalytis savo įspūdžiais su kitais socialiniuose tinkluose. „Legego“ siūlo dirbtinio intelekto asistentą ir planuoklį su aplikacijos prototipu. Remiantis naujausiais duomenimis, prognozuojama, kad PWA rinka išsiplės 31,9 % ir iki 2027 m. pasieks 10,44 mlrd. dolerių vertę.

„Idėja apie „Legego“ mane lydėjo ilgą laiką. Norėjau sukurti kelionių platformą keliautojams, padėti jiems patirti naujus nuotykius. „Legego“ siekiama suteikti daugybę iki šiol vienoje vietoje nebuvusių galimybių, pavyzdžiui, informacija dalytis realiu laiku, parsisiųsti kelionių virtualius gidus, sukurti maršrutą, keistis atsiliepimais, matyti šalia esančias pramogas ir daug kitų naudingų funkcijų“, – apie kelionių platformos išskirtinumą kalba jos įkūrėja ir CEO, docentė Živilė Šimkienė, kurios 22-iejų metų patirtis versle ir 12-kos metų patirtis IT projektuose, leido sukurti patrauklią platformą turizmo rinkoje. Živilės Šimkienės darbo praktikoje Prancūzija vaidina itin svarbų vaidmenį – ši idėja kilo prieš 22 metus Prancūzijoje, kur ir įvyko pristatymas naujo projekto – kelionių platformos „Legego“.

Pažadinama aistra keliauti

Kelionių platformoje „Legego“ kuriami įvairūs turai, kuriuos galima patalpinti specialioje prekyvietėje. Platformoje kurti ir parduoti galima net aštuoniose skirtingose kategorijose: Prabangios kelionės, Gamtos kelionės, Istorinės kelionės, Solo kelionės, Gastronominės kelionės, Šeimoms kelionės, Nuotykių kelionės ir Sveikatingumo kelionės. Jau dabar yra užsiregistravusių kelionių platformoje vartotojų iš Prancūzijos, Egipto, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos, Graikijos, Italijos, JAV, Švedijos, Ispanija, Čekijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

O specialus „Legego“ planuoklis ir žemėlapis kiekvienoje kelionėje leidžia geriau susiplanuoti maršrutą: galimybė susikurti individualizuotą maršrutą pasirenkant objektus iš kitų vartotojų. Kiekvieną kelionę vienas keliautojas sukurs kitam keliautojui. Visi virtualių kelionių turai ir objektai yra parinkti platformoje pagal pomėgius, pageidavimus ir kelionės stilių. Galima lengvai planuotis keliones savo tempu ir patogiu laiku.

Įrankiai kūrybiškumui pabrėžti

Kelionių platformoje „Legego“ yra įdiegti nuotraukų ir vaizdo įrašų redagavimo įrankiai, padedantys vienoje vietoje kurti įtaigias kelionių istorijas. Jau dabar galima rinktis iš įvairių funkcijų, įskaitant galimybę keisti nuotraukos dydį ar vaizdo įrašo ilgį, pridėti tekstą ar specialiųjų efektų, keisti šriftus ar spalvas, sulieti  foną ar veidą ir pan.

Kuriant kelionių turus platformoje taip pat galima naudotis muzikos biblioteka. Muzikos bibliotekoje yra įvairių žanrų muzika, papildanti kelionių turus patraukliais muzikos garsais.

Globalus pasiekiamumas ir papildomos pajamos

„Legego“ – globali kelionių platforma, puikus būdas pasiekti pasaulinę auditoriją. Turinys prieinamas 16-ka skirtingų kalbų: nuo prancūzų iki vokiečių, nuo švedų iki italų, nuo portugalų iki ispanų. O dirbtinis intelektas su daugiakalbystės funkcija padeda norimus tekstus išversti į skirtingas kalbas, taigi vaizdo įrašai turi pačius įvairiausius subtitrus, paremtus balsas–tekstas funkcija.

„Globali kelionių platforma leidžia pasiekti kitus keliautojus, su jais dalintis informacija QR kodu ar  socialiniuose tinkluose. Taip pat ir uždirbti – tam skirta speciali prekyvietė, kur vartotojai gali parduoti savo turus arba nusipirkti kitų sukurtus. Tai unikalus būdas užsidirbti keliaujant ar leidžiant laisvalaikį“, – apie globalią platformą pasakoja „Legego“ bendraįkūrėjis Vaidas Gailys.

Palaikymas Lietuvos startuoliui Paryžiuje

„Legego“ startą Paryžiuje palaikė Paliesiaus dvaras – kelionių platformos prisistatymo rėmėjas, įsteigęs prizą – 2 naktų viešnagę 2 asmenims Paliesiaus dvare, su pusryčiais, degustacinėmis vakarienėmis ir išskirtiniu koncertu. Iškilmingo renginio metu laimėtoją burtų keliu išrinko ADONET prezidentas Jean-Pierre Pinheiro. Nugalėtoju tapo Sébastien Desurmont iš „Géo“ žurnalo.

Prestižiniame ADONET renginyje „Legego“ partneriu tapo Lietuvos ambasada Prancūzijoje. Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas ir Ambasados komercijos atašė Daiva Kirkilaitė-Chetcuti kvietė renginio dalyvius naudotis šia inovatyvia kelionių platforma. Taip pat prie sėkmingo platformos starto prisidėjo ADONET prezidentas Jean-Pierre Pinheiro, prezidento pavaduotoja Pascale Schuddings ir atstovė Karin Mallet Gautier su visa savo puikia komanda.

Paryžiuje kasmet rengiamas ADONET renginys yra svarbiausias tokio pobūdžio renginys šalyje, kuris pritraukia daugiau kaip 200 žiniasklaidos atstovų ir tinklaraštininkų iš visos Prancūzijos.

Nauja kelionių platforma „Legego“ pasiekiama adresu www.legego.com. Čia jau dabar galite sukurti savo pirmąjį kelionių turą. Kaip tai padaryti? Jums padės „Legego“ kelionių žinynas: https://legego.com/tutorial/tools

„YouTube“ vaizdo įraše kūrėjų atsiliepimai apie „Legego“: https://www.youtube.com/watch?v=hOHP1vOcHoI

Pranešimą paskelbė: Astijus Krauleidis, MB „Rinkos studija"