Prezidentas pasveikino kompozitorių G. Kuprevičių jubiliejaus proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino kompozitorių, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Giedrių Kuprevičių
80-ojo jubiliejaus proga.

„Esate tūkstantmete istorija turtingą Lietuvą ir lietuvių mitą kasdieniu savo kūrybiniu judesiu permąstantis ir netikėtas vizijas siūlantis kūrėjas. Kompozitorius, kurio muzika formavo ir iki šiol formuoja mūsų perspektyvas, vertybinius pasirinkimus ir, svarbiausia, smalsumą pažinti mus supantį pasaulį“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Pasak Prezidento, G. Kuprevičiaus kūryba – išskirtinai literatūrinė, ne tiek papildanti, kiek išskleidžianti, struktūruojanti kino ar scenos veiksmą. Nuo Kauno kariliono, grupės „Argo“ iki į kiekvieno mūsų mintis grįžtančių „Kregždučių“ ar didžiųjų operos kūrinių – neaprėpiama kūrybinė ir intelektualinė energija steigia menininkus, kuriais seka ir pasitiki tautos.

Šalies vadovas padėkojo G. Kuprevičiui už pedagoginę, pilietinę ir visuomeninę mūsų visų pasaulius praturtinančią veiklą, už tikrai laisvo žmogaus pavyzdį, kurį stebėti ir kuriuo stebėtis yra dovana. Prezidentas palinkėjo kompozitoriui šviesių kūrybinių įkvėpimų ir šiltų kasdienių susitikimų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-08 07:00
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal