Jau 92 -as Pirmadienio mitingas vyks balandžio 8 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Šio Pirmadienio mitingo šūkis: „Be Ukrainos pergalės Europoje saugu nebus. Duokite ginklų Ukrainai!“ Taip pat informuosime apie pasaulinį renginį skirtą atminti Mariupolio karius kankinamus RuSSijos nelaisvėje. Nepamirškime jų. Slava Ukraini!

P.S. Pirmadienio mitingas transliuojamas tiesiogiai per Arkadijus Vinokuras FB. Kiekvieną mitingą žiūri iki 2 000 žmonių. Dar apie 15 000 stebi kas savaitę FB paskyroje. Apie Pirmadienio mitingų svečius visai Lietuvos žiniasklaidai platina BNS žinių agentūra.


Pirmadienio mitingo dalyviai:

Polina Saromakha – ukrainietė poetė skaitys savo naują eilėraštį

Walery Golub – Blue/Yellow paramos Ukrainai fondo atstovė

Valerija Kucherenko –  puiki ukrainiečių dainininkė dainuos

Svarbu:

Į Pirmadienio mitingus kreipėsi Natalija Šertvytienė, Vilniaus Ukrainiečių Bendrijos vadovė. Ji paprašė pasidalinti Mariupolio gynėjų karo belaisvių šeimų kvietimu dalyvauti akcijoje nepamiršti Rusijos banditų kankinamų nelaisvėje: „Laba diena, brangūs ukrainiečiai ir visi neabejingi. Balandžio 12-oji tūkstančiams šeimų bus skaudi sukaktis – 2 metai mūsų artimųjų, gynusių Mariupolio miestą, nelaisvės. Šią dieną stengiamės pritraukti kuo daugiau ukrainiečių iš viso pasaulio, kad mus paremtų ir primintų pasaulio bendruomenei apie prievartą ir siaubingas sąlygas, kuriomis mūsų artimieji gyvena nelaisvėje ir kad Rusijos kalėjimai žudo, ir tai yra faktas. Jau turime patvirtinimą iš Gruzijos, Lenkijos, Kanados, Švedijos ir Čekijos, stengiamės pritraukti daugiau šalių. Gal ir tu galėtum prisijungti ir palaikyti mus?
12.04 – data, kai mūsų artimieji buvo sugauti per prasiveržimą“. Buvo laikas, kai kartu rengdavome akcijas ir piketus. Gal dabar galime organizuoti ir paremti? Rygoje planuosime šeštadienį, balandžio 13 d. Balandžio 12 dieną - Mariupolio garnizono berniukų sugavimo metinės (2 metai), mūsų jūrų pėstininkai nebus grąžinti. Taigi nusprendėme pakelti Europą ir Aziją.
Negalima tylėti, nes berniukai grąžinami iškankinti, negyvi. Priešas nesilaiko Ženevos konvencijos.
Tūkstančiai nelaisvėje esančių moterų ir vyrų kankinami Katsapos kalėjime, niekas jo nekontroliuoja. Mums reikia veiksmų, o ne pasaulio užuojautos.

Mus palaiko:

Anglija, Londonas (parama_Ukraina_Londonas)
JAV, Vašingtonas (ukrainerallydc)
Austrija, Viena (mrija)
Čekija, Praha (hlas.ukrajiny)
Džordžija, Batumis (Batumi Maidan)
Gruzija, Tbilisis (Ukrainos aktyvistai Sakartvele)
Prancūzija (union_ukr_fr )
Čekija, Brno (standwithukraine.brno)
Kanada, Torontas (Ukrainos pasipriešinimas Kanada Torontas)
Lenkija, Vroclavas (ukrainian_freedom_force)
Italija (Milanas) (UaMi)
Vokietija (Vilni De Juay)
Meksika
Lenkija (Halas)
Lenkija (DNR)
Švedija (Šiaurės Ukraina)


Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingo vertėjas Sasha Petrauskaitė

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.

Pranešimą paskelbė: Arkadijus Vinokuras, Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-07 12:29
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Arkadijus Vinokuras
Savininkas
Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
37068858228
avinokur@gmail.com
pasidalinti
atgal