AB Akola group investuoja į natūralių funkcinių gėrimų startuolį „Brite“

Balandžio 5 d. AB Akola group pasirašė susitarimą su Jungtinės Karalystės funkcinių gėrimų startuoliu Brite Drinks Ltd dėl 450 tūkst. eurų investicijos. Akola group gaus startuolio akcijų ir vietą jo valdyboje.

Brite Drinks Ltd yra lietuvių valdomas funkcinių gėrimo „Brite“ gamintojas, parduodantis produkciją Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Belgijoje, Prancūzijoje ir Baltijos šalyse.

„Investuoti į šį startuolį nusprendėme dėl augančios rinkos, unikalių produkto savybių ir labai veržlios komandos. Pirma, pasaulinė energinių gėrimų rinka kasmet auga maždaug 8,5 proc. ir 2030 metais sieks beveik 174 mlrd. JAV dolerių. Antra, „Brite“ inovatyvi sudėtis skiriasi nuo kitų energinių gėrimų tuo, kad yra pritaikyta smegenų veiklai ir yra visiškai natūrali. Verslą įsukę vaikinai stebina darbštumu, energija, užmojais, idėjomis. Jie jau yra pritraukę verslo angelų bei kitą institucinį investuotoją. Todėl patikėjome ir produktu, ir komanda,“ – sprendimą investuoti į startuolį komentuoja AB Akola group finansų direktorius Mažvydas Šileika.

Funkcinis gėrimas „Brite“ yra skirtas visiems, siekiantiems protingiau ir sveikiau įveikti dieną. Jame nėra pridėtinio cukraus, saldiklių, konservantų ar kitų dirbtinų priedų. Tačiau yra pagamintas iš natūralių nootropinių medžiagų, gerinančių kognityvines funkcijas. „Brite“ yra efektyvesnė ir sveikesnė alternatyva energiniams gėrimams ir kavai.

Pasak „Brite“ įkūrėjų Andriaus Ratkevičiaus ir Simo Jarašūno, investicija padės įmonei plėstis pagrindinėje rinkoje – Jungtinėje karalystėje.

„Gėrimų receptūras kuriame remdamiesi naujausiais moksliniais tyrimais ir dietologų žiniomis. Bendradarbiaujame su lyderiaujančiais prekybos tinklais, biurais, degalinėmis, sporto klubais ir restoranais. Prekyba internetinėje parduotuvėje britedrinks.com leidžia vystyti stiprų ryšį su vartotojais ir greitai tobulėti. Šiame etape daugiausiai potencialo matome didžiulėje Jungtinės Karalystės rinkoje, joje sėkmingai laimime rinkos dalį iš pagrindinių žaidėjų,“ – sako startuolio įkūrėjai.

Tai – jau trečioji AB Akola group investicija į startuolius ir antroji – į gėrimų startuolius.

Apie AB Akola group

AB Akola group valdo didžiausią Baltijos šalių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupę, kurioje dirba 4,9 tūkst. darbuotojų. Grupė vykdo veiklą visoje maisto produktų gamybos grandinėje „nuo lauko iki stalo“: gamina, ruošia ir parduoda žemės ūkio ir maisto produktus, taip pat tiekia prekes bei teikia paslaugas žemdirbiams. Grupės finansiniai metai prasideda liepos mėnesį, jos pastarųjų finansinių metų pajamos buvo beveik 2 mlrd. eurų. Šiuo metu grupė Lietuvoje stato greito paruošimo produktų gamyklą, projektuoja džiūvėsėlių fabriką, biodujų jėgainę ir sertifikuotų sėklų fabriką.

Daugiau informacijos:
Mažvydas Šileika, AB Akola group finansų direktorius
Mob. 0 619 19 403
E. p. m.sileika@akolagroup.lt

Pranešimą paskelbė: Jorinta Zolubaitė, AB Akola group
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-08 08:58
Maisto pramonė, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Jorinta Zolubaitė
Komunikacijos vadovė
AB Akola Group
0 687 91 711
j.zolubaite@akolagroup.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal