Šimtmečio dainų šventės žygis atkeliauja į Plungę

Tūkstančiai lietuvišką šokį, muziką, dainą ir teatrą mylinčių žmonių susitinka gilias ir ilgaamžes tradicijas menančiose Dainų šventėse. Tai viena masiškiausių ir gražiausių švenčių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Džiaugiamės, kad šimtmetį menančios dainų šventės dalį Balandžio 12 d. bus galima pajausti Plungėje, nes čia vyks Dainų šventės žygis, kuris jau apkeliavo 8 miestus ir suvienijo per 50 savivaldybių, o Plungė tapo 9 miestu, kuriame vietos bendruomenė žygio dėka pajaus ypatingąją Dainų šventės dvasią savo regione.

Dainų šventės žygio per Lietuvą, renginiai Plungėje Balandžio 12 d.: nuo 17 val. dainų šventės dalyvių iš Plungės miesto ir rajono ąžuolų sodinimo ceremonija prie Mykolo Oginskio dvaro rūmų, folkloro ansamblių pasirodymai ir dalyvių bei plungiškių eisena su šių metų dainų šventės simboliu inkilu iki Senamiesčio aikštės. Džiaugiamės kad prie inkilų kūrimo akcijos labai aktyviai prisijungė Plungės miesto ir rajono darželiai, mokyklos, kitos organizacijos, pavieniai žmonės ir atskirų gatvių gyventojai, viso apie 300 sukurtų inkiliukų, kurie įprasmina dainų šventės laukimą ir taps namais būriui paukštelių, kurie savo čiulbėjimu mums visiems dar ilgai primins dainų šventės aidus. Instaliaciją sukurtą iš inkilų nuo Balandžio 9 d. bus galima pamatyti apsilankius Senamiesčio aikštėje.

18.30 val. Senamiesčio aikštėje startuos didysis šimtmečio dainų šventės dalyvių koncertas, kuriame dainų šventės dvasią kurs daugiau nei 500 šokėjų, dainininkų, muzikantų ir aktorių iš Plungės, Šiaulių, Rietavo ir Plungės rajono. Programoje - jungtiniai pasirodymai iš vasarą įvyksiančios dainų šventės repertuaro. Koncertą ves aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Mantas Stonkus.

Kviečiame apsilankyti renginiuose ir pasinaudoti išskirtine galimybe patirti, pajausti ir išgyventi Dainų šventės atmosferą Plungėje.

Dainų šventės žygio renginius Plungėje organizuoja Lietuvos Nacionalinis kultūros centras, Plungės rajono savivaldybė ir Plungės kultūros centras.

Pranešimą paskelbė: Aurelija Šarkauskaitė, Plungės kultūros centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-08 13:28
Savivalda, regionai, Kultūra
Kontaktinis asmuo
Romas Matulis
Plungės kultūros centro direktorius
Tel. nr. +37068730484
El.p. romas.matulis@gmail.com
pasidalinti
atgal