Kvietimas į internetinę spaudos konferenciją apie ES migracijos taisyklių reformą balandžio 10 d.

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: trečiadienis, 2024 balandžio 10
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: trečiadienis, 2024 balandžio 10
Renginio vieta: „Zoom“ platforma

Laba diena,

Trečiadienio (balandžio 10 d.) vakare Europos Parlamentas balsuos dėl ES migracijos ir prieglobsčio taisyklių paketo – 10-ies direktyvų ir reglamentų pokyčių, kuriais iš esmės reformuojama dabar galiojanti sistema. Tai yra galutinis balsavimas Europos Parlamente.

Europos Parlamento biuras Lietuvoje trečiadienį balandžio 10 d. 11 val. Lietuvos laiku rengia internetinę spaudos konferenciją šia tema, kurioje dalyvaus Europos Parlamento nariai Rasa Juknevičienė (Europos liaudies partija) ir Juozas Olekas (Socialistai ir demokratai) bei Lietuvos vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Reforma nustatomi kriterijai ir procedūros, lemsiančios, kuri ES valstybė bus atsakinga už prieglobsčio prašymo nagrinėjimą. ES valstybės galės pasirinkti, kaip padėti migracijos spaudimą patiriančioms ES narėms: perkelti pas save tarptautinės apsaugos siekiantį prieglobsčio prašytoją, skirti atitinkamą finansinį įnašą arba suteikti techninę pagalbą.

Sukuriamos ir naujos migracijos krizių valdymo taisyklės bei atnaujinamos prieglobsčio prašytojų priėmimo sąlygų taisyklės. Nustatomi pagrindiniai principai pripažinti, kad asmuo yra pabėgėlis, kuriam reikalinga tarptautinė apsauga. Kartu pagreitinamos bendros procedūros suteikti ar panaikinti tarptautinę apsaugą po neteisėtų migrantų tikrinimo ir jų biometrinių duomenų registravimo bendroje duomenų bazėje. Be to, ES perkėlimo gairės nustatys trečiosiose valstybėse gyvenantiems pabėgėliams galimybes atvykti į ES, jei tai savanoriškai nusprendžia viena iš ES valstybių.

Spaudos konferencija vyks „Zoom“ platformoje. Trukmė – iki 1 valandos. Prisijungimo nuorodą atsiųsime užsiregistravusiems žurnalistams.

Kviečiame registruotis e-paštu dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu

Pranešimą paskelbė: Dovaidas Pabiržis, Europos Parlamento biuras Lietuvoje
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-09 10:23
ES
Renginio pradžia
2024-04-10, trečiadienis11:00
Renginio pabaiga
2024-04-10
Renginio vieta
„Zoom“ platforma
Kontaktinis asmuo
Dovaidas Pabiržis
Ryšių su žiniasklaida administratorius
Europos Parlamento biuras Lietuvoje
+37068551121
dovaidas.pabirzis@europarl.europa.eu
pasidalinti
atgal