„airBaltic“ beveik padvigubino augimą Lietuvoje – keleivių skaičius kovo mėn. išaugo 40 proc.

Lietuva. Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir toliau sėkmingai tęsia šiuos metus: 2024 m. kovo mėn. ji Lietuvoje skraidino 51 300 keleivių, t. y. 40 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Žiemos sezono metu, kai paklausa tradiciškai mažėja, per vieną mėnesį vis dar stebimi nuosekliai stabilūs pervežtų keleivių rodikliai. Kovo mėnesį „airBaltic“ įvykdė 587 skrydžius, t. y. 38 proc. daugiau nei pernai.

„Kovo mėnesį iš visų savo bazių pervežėme beveik 100 tūkst. keleivių daugiau nei praėjusį mėnesį, taip patvirtindami savo, kaip vienos mėgstamiausių oro transporto bendrovės Baltijos šalyse, poziciją. Šį vasaros sezoną savo klientams turime puikių pasiūlymų naujomis kryptimis visą vasarą. Dėl šios plėtros tikimės didesnio keleivių srauto į Baltijos šalis ir iš jų. Esame numatę galimybių plėsti „airBaltic“ tinklą Vidurio ir Pietryčių Europoje, pridėdami naujų krypčių ir didindami skrydžių dažnumą į kitas populiarias vietas Europoje. Šis patobulinimas suteikia mūsų keleiviams daugiau galimybių tiek laisvalaikio, tiek verslo kelionėms“, – teigia „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

 

Kovas, 2024

Kovas, 2023

Pokytis

Keleivių skaičius

51 300

36 700

+40%

Skrydžių skaičius

587

425

+38%

Šiais metais „airBaltic“ planuoja iš Lietuvos pasiūlyti penkis naujus maršrutus – keturis iš Vilniaus į Krokuvą, Hamburgą, Lisaboną, Oslą (Torp) ir vieną iš Palangos į Amsterdamą. Be to, oro bendrovė planuoja padidinti skrydžių dažnumą maršrutais iš Vilniaus į Paryžių, Miuncheną, Taliną ir iš Palangos į Rygą. Be to, aviakompanija savo tinklą papildė septyniomis naujomis Balkanų regiono šalimis, suteikdama savo klientams plačias kelionių galimybes.

Neseniai „airBaltic“ grupė pranešė apie rekordinį 2023 m. pelną – 34 mln. eurų. Tais pačiais metais oro bendrovė pervežė daugiau nei 4,5 mln. keleivių ir įvykdė daugiau nei 44 tūkst. skrydžių iš visų savo bazių. 

„airBaltic“ iš Vilniaus, Rygos, Talino, Tamperės ir, sezoniškai, Gran Kanarijos, skraidina daugiau nei 130 krypčių Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Šiaurės Afrikoje ir Kaukazo regione. Visą „airBaltic“ skrydžių tvarkaraštį ir bilietus galima rasti bendrovės tinklalapyje www.airbaltic.com.

Apie „airBaltic“:

„airBaltic“ („Air Baltic Corporation AS“) yra 1995 m. įsteigta akcinė bendrovė. Pagrindinė jos akcininkė yra Latvijos valstybė, kuriai priklauso 97,97 proc. akcijų, o kitiems akcininkams – 2,03 proc. „airBaltic“ siūlo skrydžius į daugiau nei 70 Europos, Artimųjų Rytų, Šiaurės Afrikos ir Kaukazo regiono miestų. Per pastaruosius 28 metus „airBaltic“ tapo stipria ir tarptautiniu mastu pripažinta oro transporto bendrove, kurioje dirba daugiau nei 2 500 darbuotojų. Oro bendrovės „airBaltic“ parką sudaro 47 orlaiviai „Airbus A220-300“, todėl šis orlaivių parkas yra vienas jauniausių Europoje. Aviakompanija yra gavusi tarptautinius apdovanojimus už kompetenciją, novatoriškas paslaugas ir reikšmingus pasiekimus. Dvejus metus iš eilės „Skytrax“ apdovanojo „airBaltic“ kaip geriausią oro transporto bendrovę savo regione. Be to, 2022 m. Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) skyrė „airBaltic“ įvairovės ir įtraukties komandos apdovanojimą. 2023 m. oro transporto bendrovė gavo geriausio keleivių salono aptarnavimo Europoje „APEX Passenger Choice“ apdovanojimą.

Pranešimą paskelbė: Vytautas Lukaševičius, Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-09 12:11
Verslas, ekonomika, finansai, Turizmas
Kontaktinis asmuo
airBaltic Korporatyvinės komunikacijos skyrius
A/S Air Baltic Corporation
pr@airbaltic.com
pasidalinti
atgal