Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovaus A. Pocius

2024 m. balandžio 9 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimas nusprendė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku patvirtinti Seimo narį Arvydą Pocių. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIVP-3620) balsavo 106 Seimo nariai, susilaikė 1 parlamentaras.

A. Pocius šiose pareigose pakeis iki kovo 25 d. pirmininko pareigas ėjusį Lauryną Kasčiūną, kuris buvo paskirtas krašto apsaugos ministru.

A. Pocius Seime dirba pirmą kadenciją, yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys. A. Pocius 2009–2014 m. buvo paskirtas Lietuvos Respublikos kariuomenės vadu, yra ėjęs įvairias pareigas Lietuvos kariuomenėje, Savanoriškoje krašto apsaugos tarnyboje, vadovavęs Krašto apsaugos savanorių pajėgoms, dirbęs NATO Sąjungininkų transformacijos vadavietėje ir kt.

Pranešimą paskelbė: Rimas Rudaitis, Lietuvos Respublikos Seimas
2024-04-09 14:31
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo