Premjerė sveikina naująjį Airijos Ministrą Pirmininką

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Lietuvos Respublikos Vyriausybės vardu pasveikino naująjį Airijos premjerą Simoną Harrisą ir Airijos Vyriausybei bei žmonėms linki sėkmės, klestėjimo ir gerovės.

Premjerė pabrėžė, kad Lietuva vertina draugiškus santykius su Airija kaip patikima partnere Europos Sąjungoje ir kitose tarptautinėse organizacijose.

„Esame pasiryžę toliau stiprinti dvišalius santykius ir bendras pastangas, kuriomis siekiama spręsti kylančius geopolitinius iššūkius, įskaitant mūsų bendrą atsakomybę už saugią ir klestinčią Europą.

Mūsų vienybė remiant Ukrainą ir jos žmones, kai jie kovoja už savo suverenitetą, teritorinį vientisumą ir už Europos laisvę, yra svarbūs, nes siekiame tvarios taikos ir stiprios Europos.

Džiaugiuosi, kad lietuvių diaspora Airijoje pasirodė esanti labai tvirta mūsų šalių grandis. Esu tikra, kad ir toliau stiprinsime savo draugystę ir bendradarbiavimą mūsų šalių, žmonių ir visos Europos labui“, – sakoma premjerės sveikinime.

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-10 15:59
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
spauda@lrv.lt
pasidalinti
atgal