Lietuvos vadovas susitiks su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiks su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu, atvykstančiu į Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) viršūnių susitikimą. Lietuvos ir Ukrainos vadovai dvišaliame susitikime aptars padėtį fronte, karinės ir finansinės paramos poreikį, Ukrainos eurointegracijos procesą ir narystės NATO perspektyvas.

Lietuvos ir Ukrainos vadovai taip pat dalyvaus Vilniuje vyksiančiame Trijų jūrų iniciatyvos  viršūnių susitikime.

Trijų jūrų iniciatyva jungia trylika tarp Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų esančių ES valstybių narių: Austriją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rumuniją, Slovakiją, Slovėniją ir Graikiją. Ukraina ir Moldova yra asocijuotos Trijų jūrų iniciatyvos šalys. Iniciatyvos strateginės partnerės – JAV, Vokietija ir Europos Komisija. Planuojama, kad Lietuvoje vyksiančio 3SI aukščiausiojo lygio susitikimo metu prie iniciatyvos prisijungs nauja strateginė partnerė – Japonija.

Iniciatyvos tikslas – skatinti spartesnį šio regiono vystymąsi ir konvergenciją, didinant dalyvaujančių šalių junglumą transporto, energetikos ir skaitmenizacijos srityse, ypač Šiaurės ir Pietų ašyje, stiprinti ES sanglaudą ir transatlantinius ES ir JAV ryšius.

Informacija žiniasklaidai:

12:15 Lietuvos ir Ukrainos prezidentų pasisveikinimas (Prezidentūros kiemas)

12:20 Oficiali nuotrauka ir pasirašymas svečių knygoje (Baltoji salė)

12:25 Dvišalis Lietuvos ir Ukrainos prezidentų susitikimas. Pradžioje – komentarai žiniasklaidai anglų kalba (Mėlynoji salė)

Pranešimą paskelbė: Kristina Belikova, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-11 10:49
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Kristina Belikova
Prezidento patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
37069843601
kristina.belikova@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal