Premjerė susitiko su Europos investicijų banko ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko vadovėmis

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Vilniuje prasidėjusio Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumo paraštėse susitiko su Europos investicijų banko (EIB) prezidente Nadia Calvino ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (EBRD) prezidente Odile Renaud-Basso.

Susitikimuose daugiausia dėmesio skirta Europos ir Lietuvos ekonomikos raidos perspektyvoms ir investicijų prioritetams, paramos Ukrainai priemonėms.

„Darbai vardan ekonomikos augimo ir gerovės kūrimo Europoje – o tai yra mūsų visų, europiečių, noras ir tikslas – šiandien negali ignoruoti žemyne vykstančio karo. Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą ir pasirinkta konfrontacija prieš demokratinį pasaulį įpareigoja paversti gynybos stiprinimą mūsų investicijų prioritetu – ne tik mūsų šalyje, bet ir Europos mastu, o taip pat padėti Ukrainai pasiekti pergalę“, – sakė I. Šimonytė.

Susitikime su EIB prezidente N. Calvino Ministrė Pirmininkė pasidžiaugė ilgamete vaisinga Lietuvos ir EIB partneryste – Lietuva vertina banko investicijas į daugelį svarbių sektorių, sklandžiai bendradarbiaujama ir įgyvendinant ES fondų investicijų programos pagrindu finansuojamus projektus.

I. Šimonytės ir N. Calvono pokalbyje pažymėtas investicijų į Europos gynybos pramonės stiprinimą aktualumas, Rusijai tęsiant karą ir išliksiant ilgalaike grėsme žemyno saugumui.

Susitikime su EBRD prezidente O. Renaud-Basso aptarta paramos Ukrainos civilinei ir energetikos infrastruktūrai svarba, kuri, kaip akcentavo premjerė, nepaisant vykstančio karo neturi būti atidėliojama neapibrėžtam laikotarpiui.

Kad atstatymo projektai gali būti įgyvendinami jau dabar, rodo Lietuvos patirtis – dvišalio bendradarbiavimo pagrindu Ukrainoje atstatytos ugdymo įstaigos bei kiti sėkmingi projektai.

Šiame susitikime taip pat paliesti Lietuvos energetinės transformacijos tikslai, numatyti Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje iki 2050 m.

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-11 13:28
ES, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
spauda@lrv.lt
pasidalinti
atgal