„Alwark“ metiniai rezultatai: nuomojamos įrangos paklausa per metus išaugo beveik dešimtadaliu

Krovos, sandėliavimo, uostų, oro uostų bei komunalinės technikos paslaugas teikianti įmonė „Alwark“ skelbia, kad bendrovės pajamos 2023 m. siekė 31,6 mln. Tuo metu „Alwark“ įmonių grupės konsoliduotos pajamos pasiekė 74 mln. ir augo 2,5 proc., lyginant su 2022 m. Didžiausias augimas matomas technikos nuomos sektoriuje – išnuomotų įrangos vienetų kiekis paaugo daugiau nei 10 proc., lyginant su 2022 m.

Augantis nuomos poreikis

„Alwark“ grupės išnuomotos technikos kiekis 2023 m. pasiekė 1606 įrangos vienetus, todėl, palyginus su 2022 m., augo iki 11,5 proc. Tuo metu 2023 m. Lietuvoje veikiančios įmonės „Alwark“ išnuomoti įrangos vienetai, lyginant su 2022 m., paaugo nuo 928 iki 1021, tad pokytis taip pat ryškus – siekė daugiau nei 10 proc.

Kaip teigia bendrovės „Alwark“ vadovas Julius Urbanavičius, augančius skaičius nulėmė ne tik iš anksto numatytas technikos nuomos poreikio didėjimas ar greta užtikrinamos serviso paslaugos, bet ir pasikeitęs verslų požiūris į pačią rinką. Dabar klientai techniką dažniau renkasi nuomotis nei įsigyti, o nuomojasi ilgesniam laikui – 5-7 metams.

„Nuolat stebime ir vertiname didėjantį klientų susidomėjimą technikos nuomos paslaugomis. Stengiamės ne vien patenkinti klientų poreikius, bet ir nuosekliai prognozuoti bei spręsti būsimus iššūkius, taip iš anksto jiems pasiruošiant. Tai liudija ir svarbus pernykštis pasiekimas – vienu metu skirtingiems klientams buvo išnuomota daugiau nei 1 tūkst. skirtingos krovos įrangos vienetų, todėl mūsų sandėliai stovėjo beveik tušti. Atitinkamai, toks pasiekimas parodo ne tik didelį klientų pasitikėjimą įmonės teikiamomis paslaugomis, bet ir labai motyvuoja mūsų komandą“, – detalizuoja J. Urbanavičius.

Klientams – išskirtinės technikos aptarnavimo paslaugos

Klientų noras techniką nuomotis ilgesniam periodui įpareigoja pasiūlyti ne tik poreikius atitinkančią kokybišką produkciją, bet ir papildomą jos aptarnavimą. Įsigiję ar išsinuomoję įrangą, „Alwark“ klientai gali naudotis technikos priežiūros centrų paslaugomis bei patyrusių specialistų konsultacijomis. Lietuvos regione įmonės technikos priežiūros centrų paslaugomis 2023 m. klientai pasinaudojo daugiau nei 4 tūkst. kartų. Kaip teigia „Alwark“ vadovas, tokiam augimui įtakos turi keletas aspektų.

„Rinkoje pastebime aukštos kvalifikacijos technikos priežiūros poreikį. Šiandien klientams tampa ne tik svarbu išsinuomoti kokybišką įrangą, bet ir turėti galimybę pasinaudoti greitu jos aptarnavimu. Norėdama atliepti tokius klientų lūkesčius, „Alwark“ turi keturis stacionarius serviso centrus ir daugiau nei 35 vienetus mobilaus serviso automobilių, aprūpintų visa reikiama įranga. Svarbu tai, kad mobilaus serviso galimybė leidžia klientui sulaukti ne tik greito įsigytos ar išnuomotos technikos priežiūros aptarnavimo, bet ir sutaupyti labai daug laiko. Atsiradusius gedimus ar iškilus klausimams dėl įrangos naudojimo, juos išspręsti padeda į kliento nurodytą vietą atvykę kvalifikuoti serviso darbuotojai“, – išskiria J. Urbanavičius.

„Alwark“ jau daugiau nei 15 metų visose Baltijos šalyse ir Ukrainoje teikia naujos ir naudotos krovos, sandėliavimo, uostų, oro uostų bei komunalinės technikos pardavimo, nuomos, priežiūros, aptarnavimo ir atsarginių dalių tiekimo paslaugas. Bendrovė „Alwark“ atstovauja didžiausius gamintojus, tarp kurių „Linde“, „Terberg“, „Konecranes Lift trucks“, „Mantsinen“, „Bucher“, „Knapp“.  

Pranešimą paskelbė: Vytautas Lukaševičius, Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
Žiūrėti 15min.lt portale 2024-04-12 10:52
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Vaidotas Kviklys
„Alwark“ rinkodaros vadovas
vaidotas.kviklys@alwark.lt
+370 678 08127
pasidalinti
atgal