Lietuvoje lankėsi Slovėnijos vidaus reikalų ministro vadovaujama delegacija

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitiko su Lietuvoje oficialiu vizitu viešinčiu Slovėnijos vidaus reikalų ministru Boštjan Poklukar.

Susitikimo metu aptarta migracijos situacija, veiksmai stiprinant ES ir Šengeno erdvės išorės sienų apsaugą, hibridinės grėsmės.

Daug dėmesio skirta kibernetinio saugumo svarbai, aptarti veiksmai ir turimos priemonės saugumui šioje srityje stiprinti.

Suprantame vieni kitų iššūkius. Slovėnijai esame ypatingai dėkingi už solidarumą ir realią pagalbą užtikrinant mūsų sienos apsaugą migracijos krizės metu. Šiuo metu svarbus ir virtualių sienų saugumas – turime susitelkti į kibernetinio saugumo užtikrinimo veiksmus, profesionaliai užkirsi kelią galimoms grėsmėms“, – sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Vizito metu delegacija lankėsi prie Lietuvos sienos su Baltarusija, apžiūrėjo fizinį barjerą ir sienų stebėjimo sistemas. Taip pat organizuoti susitikimas Nacionaliniame kibernetinio saugumo centre bei Lietuvos policijos departamente.

Susitikimo metu buvo pristatytas ir Lietuvos Nepilnamečių narkotikų  vartojimo ir platinimo prevencijos mokyklose bandomasis modelis, aptarti dirbtinio intelekto panaudojimo teisėsaugos darbe klausimai, civilinės saugos sistemos iššūkiai ir prioritetai.

Migracijos krizės metu 2021 metais Slovėnija Lietuvai itin operatyviai teikė humanitarinę paramą, siuntė pareigūnus ir ekspertus, galinčius teikti profesionalią pagalbą krizės suvaldymui bei viešajai tvarkai ir sienų apsaugai užtikrinti, taip pat prisidėjo medžiagomis fizinio barjero pasienyje su Baltarusija įrengimui.

Pranešimą paskelbė: Renata Remeikaitė, LR Vidaus reikalų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-12 13:54
Politika
Kontaktinis asmuo
Renata Remeikaitė-Gaidamavičė
Strateginės komunikacijos skyriaus patarėja
LR Vidaus reikalų ministerija
+370 5 271 8421, +370 61226348
renata.remeikaite@vrm.lt
pasidalinti
atgal