Jau 93 -as Pirmadienio mitingas vyks balandžio 15 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis: „Šiandien turime sutelkti visas savo galimybes į kiekvienos valstybės, turinčios sieną su Rusija, apsaugą“. Svarbu šią žinią skleisti visame demokratiniame pasaulyje. Todėl: „Kiekvienas gali prisidėti prie Ukrainos paramos!“ Slava Ukraini!

Vakar Iranas, kriminalinės Rusijos draugelis, tiesiogiai, pažeisdamas tarptautinę teisę užpuolė Izraelį raketomis, tuo paskelbdamas karą Izraeliui. Izraelio ir Ukrainos priešai tie patys. Rytojaus Pirmadienio mitingą skiriu ir Izraeliui. Lauksiu neabejingų Izraeliui mitinge. Am Israel chai!

P.S. Pirmadienio mitingas transliuojamas tiesiogiai per Arkadijus Vinokuras FB. Kiekvieną mitingą žiūri iki 2 000 žmonių. Dar apie 15 000 stebi kas savaitę FB paskyroje. Apie Pirmadienio mitingų svečius visai Lietuvos žiniasklaidai platina BNS žinių agentūra.


Pirmadienio mitingo dalyviai:

Žygimantas Pavilionis – LR Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas

Algirdas Sysas – LR Seimo narys. Kalbės apie svarbą padėti ukrainiečiams ir Lietuvoje, jos darbo rinkoje.

Larysa Pokalčiuk – Ukrainos dokumentinių filmų režisierė, projekto vadovė įmonėje UA-LT Svoboda. Paramos vaikams fondo Novij Donbas vadovė. Kalbės apie kūrybos karo metu svarbą (Telefonu iš Kijevo).

Dalia Makarova –  Ukrainos lietuvių bendruomenės pirmininkė. Kalbės apie lietuvių padėtį Ukrainoje. (Telefonu iš Kijevo).

Surkova Tatjana –  ukrainietė pabėgėlė, pensininkė, šeimos gydytoja iš Staroje kaimo, netoli Sumų. Ji taip pat yra dainininkė mėgėja, dainuos liaudies dainą, kurią išgirdo Ukrainos dainininkų mėgėjų koncerte. Na, ukrainiečiai, kaip ir lietuviai, yra dainuojanti tauta.


Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingo vertėjas

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.

Pranešimą paskelbė: Arkadijus Vinokuras, Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-14 16:50
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo
Arkadijus Vinokuras
Savininkas
Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
37068858228
avinokur@gmail.com
pasidalinti
atgal