Prezidentas pareiškė užuojautą dėl choro dirigento A. Rožės mirties

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl choro dirigento ir pedagogo Alberto Rožės mirties.

„Albertas Rožė buvo vienas iš tų kelių žmonių, kurie turėjo lemtingos įtakos mano gyvenimui. Patikėjo tuo išdykusiu ir pernelyg energija trykštančiu paaugliu. Kaip ir ateitimi daugelio kitų berniukų choro „Gintarėlis“ narių, kuriems buvo lemta nemažai pasiekti kiekvienam savo srityje. Pirmiausia matė žmoguje tai, kas gera, o ne tai, kas pilka ar tamsu“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

Net ir likimo valia atsidūręs Ukrainoje, Albertas Rožė kūrė apie save Lietuvybės ir Muzikos salą, kuriai negalėjo likti abejingi ir ukrainiečiai.

„Ilsėkitės ramybėje, Maestro. Mums labai trūks Jūsų tolerancijos, dėmesio kiekvienam ir pasišventimo muzikai“, – sakė Prezidentas.

2023 m. už ilgametį chorinio meno atlikėjų ugdymą, chorinio dainavimo tradicijų puoselėjimą ir lietuviškos kultūros sklaidą Ukrainoje Albertas Rožė apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Šalies vadovas reiškia užuojautą A. Rožės artimiesiems ir bendražygiams.

Pranešimą paskelbė: Dovilė Šalkuvienė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-15 08:18
Politika, Kultūra
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal