Naujasis „Evernord Asset Management“ vadovas – Gintaras Rutkauskas

„Evernord“ grupės investicijų valdymo bendrovei „Evernord Asset Management“ pradeda vadovauti naujas direktorius Gintaras Rutkauskas, ilgametę patirtį sukaupęs daugialypių investicinių portfelių valdymo ir investavimo strategijų modeliavimo ekspertas. Prie „Evernord“ komandos prisijungęs naujasis vadovas tikisi, kad jo kompetencijos leis pasiūlyti Lietuvos privatiems ir instituciniams investuotojams dar platesnę investavimo galimybių gamą.

G. Rutkausko kandidatūrai vadovauti investicijų valdymo bendrovei „Evernord Asset Management“ buvo pritarta atlikus Lietuvos banko prižiūrimų finansų rinkos dalyvių vadovų ir pagrindines funkcijas atliekančių asmenų nepriekaištingos reputacijos vertinimo procedūrą.

„Esu pasirengęs „Evernord“ įdarbinti savo patirtį valdant institucinių investuotojų portfelius, kur laikomasi ilgesnės investavimo perspektyvos ir subalansuoto grąžos ir rizikos santykio. Ir toliau sieksime sinergijos tarp „Evernord“ grupės įmonių, panaudodami savo stipriąsias puses ir plėsdami siūlomų paslaugų ir produktų ratą investuotojams. Norime suteikti jiems platesnę, ne tik su nekilnojamuoju turtu susijusių investicijų, paletę, generuojančią nuolatinį pinigų srautą ir priimtinas investuotojams grąžas, nepamirštant galimų rizikų“, – pažymi G. Rutkauskas.

„Praėjusiais metais rekordiškai augo naujų „Evernord“ klientų skaičius, sėkmingai įgyvendinome ne vieną svarbų investicinį projektą, tai mus paskatino reikšmingai stiprinti komandą. Gintaro apsisprendimas prisijungti prie „Evernord“ grupės patvirtina, kad esame pelnę ne tik investuotojų pasitikėjimą, bet ir didžiausių rinkos profesionalų pagarbą. Jau artimiausiu metu „Evernord“ startuos keli svarbūs dideli projektai, kuriais stengsimės atliepti svarbiausius investuotojų poreikius ir rinkos tendencijas“, – sako „Evernord“ grupės įkūrėja Jolanta Jurga.

Pasak G. Rutkausko, netrukus startuos naujas aukšto pajamingumo obligacijų fondas „Evernord Bond Fund“, kurio tikslas – padėti investuotojams diversifikuoti rizikas, išskaidant investicijas tiek geografiniu, tiek sektorių atžvilgiu, bei užfiksuoti patrauklias palūkanas prieš centriniams bankams pradedant jas mažinti.

Kitas planuojamas produktas – prabangaus nekilnojamojo turto vystymas Ispanijoje su vietiniais partneriais. Šiuo fondu „Evernord“ reaguoja į investuotojų susidomėjimą išskaidyti investicijas geografiškai.  

G. Rutkauskas, prieš prisijungdamas prie „Evernord“ grupės, vadovavo „Lietuvos draudimo“ investicijų padaliniui Baltijos šalyse. Per tris karjeros dešimtmečius G. Rutkauskas turėjo galimybių disponuoti įvairiais finansiniais instrumentais – valiutų sandoriais, akcijomis, obligacijomis, vadovavo investiciniam NT vystymo projektui. Jam yra tekę valdyti draudimo kompanijų investicinius portfelius tokiose šalyse kaip Lenkija, Latvija, Čekija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Omanas, Saudo Arabija.

Apie „Evernord“

Šiuo metu „Evernord“ grupė valdo daugiau nei 250 mln. EUR klientų turto. „Evernord Asset Management“ taip pat valdo keturis nekilnojamojo turto fondus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ispanijoje. Licenciją valdyti informuotiesiems investuotojams skirtus kolektyvinio investavimo subjektus Lietuvos bankas bendrovei suteikė 2017-aisiais.

Pranešimą paskelbė: Rūta Slušnytė, Fcomm, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-16 12:54
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
Kontaktinis asmuo
Rūta Slušnytė
Projektų vadovė
FComm, UAB
+37069884141
r.slusnyte@fcomm.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal