Pirmoji ponia Kauno rajono TAU: amžius nėra kliūtis, visavertis gyvenimas pasiekiamas visiems

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė antradienį susitiko su Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) bendruomene.

Universitetas įkurtas 2012 m. Iš pradžių universitete mokėsi 200 studentų, veikla vyko penkiose seniūnijose (Domeikavos, Garliavos, Kačerginės, Lapių, Zapyškio). Metams bėgant, studentų skaičius augo, dabar siekia 650 studentų. Veikla vyksta dvylikoje Kauno rajono seniūnijų: Babtų, Domeikavos, Ežerėlio, Garliavos, Lapių, Kačerginės, Karmėlavos, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Vilkijos ir Zapyškio.

Keturiose seniūnijose veikia po 2 fakultetus: Sveikos gyvensenos ir dvasinio tobulėjimo bei  Bendrakultūrinis, kitose aštuoniose – po vieną – Bendrakultūrinį fakultetą. Temos įvairios: sveika gyvensena, politinė situacija Lietuvoje ir pasaulyje, asmeninių finansų valdymas, elektroninės paslaugos, asmens duomenų apsauga, literatūra ir menas, Lietuvos istorija, heraldika, civilinė sauga, astrologija, psichologija, stilius ir mada, sodininkystė, etnokultūra ir t. t.

„Visuomet malonu susitikti su bendruomene, kuri šalia sukauptos išminties ir gyvenimiškos patirties demonstruoja nepaprastą energiją, veržlumą, smalsumą, norą mokytis naujų dalykų, ieškoti naujų patirčių, bendravimo ir mažų gyvenimo džiaugsmų kasdien. Jūs tikrai galite būti – o ir esate – įkvėpimo šaltinis bei pavyzdys kitiems. Lobynas, iš kurio bet kas gali mokytis bei semtis energijos. Labai linkiu tokiems visados ir likti“, – sakė D. Nausėdienė.

Pasak pirmosios ponios, Kauno rajono TAU ypatingas tuo, kad neformaliojo švietimo renginiai vyksta ir seniūnijose. D. Nausėdienės žodžiais, labai svarbu, kad galimybės senjorams tęsti visavertį gyvenimą sudaromos ne tik miestuose, bet ir atokesnėse vietovėse.

„Akivaizdu, kad TAU veikla turi labai stiprų teigiamą poveikį gerai savijautai ir gyvenimo kokybei. Juk mes žinome, kad žmogaus gyvenime amžius nėra  kliūtis, svarbiausia yra teisingas požiūris į gyvenimą bei aktyvumas“, – pabrėžė pirmoji ponia.

Pirmoji ponia taip pat ragino Kauno TAU bendruomenę skirti deramą dėmesį fizinei sveikatai ir aktyviai dalyvauti prevencinėse sveikatos patikros programose.

Pranešimą paskelbė: Antanas Manstavičius, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-16 14:02
Švietimas ir mokslas, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
komunikacija@prezidentas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal