Seimo nario Tomo Tomilino pranešimas: „Susigrąžinkime mūsų miškus“ – visuomenė kviečiama į diskusiją su svečiais iš Europos Parlamento ir eurokomisaru Virginijumi Sinkevičiumi“

2024 m. balandžio 17 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Balandžio 18 dieną Europos informacijos centre organizuojama diskusija apie Lietuvos ir Europos miškų situaciją, kylančius iššūkius ir jų įveikimo būdus. Drauge su Lietuvos nevyriausybinių organizacijų atstovais, miškų ekspertais ir aplinkosaugininkais diskusijoje dalyvaus eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, Lietuvoje viešintys Europos Parlamento nariai, Europos Parlamento Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pavaduotojas Basas Eikhautas (Bas Eickhout) ir miškų ekspertė, Vokietijos atstovė Europos Parlamente Anna Deparnay-Grunenberg.

„Natūralūs miškai yra gyvybiškai svarbūs gamtos išsaugojimui ir klimato kaitai. Deja, tokie miškai sudaro tik mažiau nei 3 proc. bendro Europos miškų ploto, nors būtent šie miškai yra ypač vertingi visai gyvybei Žemėje. Daugelyje šalių, įskaitant ir Lietuvą, miškų išsaugojimas sulaukia vis daugiau visuomenės palaikymo, bet ryžtingesnei politikai vis dar trūksta sutarimo tarp skirtingų interesų grupių“, – sako vienas diskusijos iniciatorių, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narys Tomas Tomilinas.

Parlamentaro teigimu, galimybė diskutuoti su Europos Parlamento atstovais ir eurokomisaru V. Sinkevičiumi ne tik padės visuomenės atstovams ir aplinkosaugos aktyvistams geriau perprasti miškų situaciją kitose šalyse, tačiau taip pat leis pasidalinti gerąja praktika, kartu svarstyti, kokia kryptimi turi judėti Europos Sąjunga ir kokie sprendimai šiuo metu yra prioritetiniai gerinant miškų situaciją bendrijos šalyse.

Rengiamoje diskusijoje įžvalgomis dalinsis ne tik svečiai iš Briuselio, tačiau ir iš „Fern“ organizacijos, veikiančios Europos Sąjungos lygmeniu, atstovas iš Estijos Symas Kuresas (Siim Kuresoo), Seimo narys Tomas Tomilinas, buvusi Aplinkos apsaugos departamento direktorė, aplinkosaugos ekspertė Olga Vėbrienė, kiti ekspertai.

Diskusija vyks Europos informacijos centre, adresu Gedimino pr. 16, Vilnius, 16–18.30 val.

Pranešimą paskelbė: Monika Kutkaitytė, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-17 11:06
Politika, Gamta, aplinkosauga
Kontaktinis asmuo
Seimo nario Tomo Tomilino patarėja
Vaida Paulauskaitė
El. p. vaida.paulauskaite@lrs.lt

pasidalinti
atgal