Premjerė išreiškė paramą Armėnijos taikos regione siekiui, aptarė dvišalius ir ES-Armėnijos santykius su šalies Nacionalinės Asamblėjos Pirmininku

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį Vyriausybėje priėmė Armėnijos Nacionalinės Asamblėjos Pirmininką Aleną Simonyaną, su kuriuo aptarė saugumo padėtį Pietų Kaukazo regione, dvišalius Lietuvos-Armėnijos santykius, glaudesnių Europos Sąjungos-Armėnijos ryšių perspektyvą.

„Su tvarios taikos viltimi stebime saugumo padėtį Pietų Kaukazo regione ir teigiamai vertiname Armėnijos pastangas ją pasiekti. Esame glaudesnių Armėnijos ryšių su ES rėmėjai ir galiu patikinti, kad Lietuva ir toliau bus pasirengusi padėti įgyvendinant Armėnijos demokratinių reformų darbotvarkę, grindžiamą skaidrumo ir teisinės valstybės principais“, – sakė Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė.

Susitikime premjerė išsakė Lietuvos palaikymą Armėnijos pastangoms normalizuoti santykius su kaimynėmis kaip vieninteliam būdui užtikrinti taikai, stabilumui ir gerovei Armėnijoje bei visame regione.

Vyriausybės vadovė pasidžiaugė suintensyvėjusiais Lietuvos ir Armėnijos santykiais, prie kurių augimo dar labiau prisidėtų ES-Armėnijos partnerystės plėtra, kurią Lietuva nuoširdžiai remia. ES vizų dialogo su Armėnija pradžia būtų sveikintinas ir Lietuvos palaikomas žingsnis, pridūrė premjerė. 

I. Šimonytė pažymėjo, kad Lietuva išliks atvira jau vykstančio bendradarbiavimo plėtrai stiprinant Armėnijos demokratinį atsparumą, kibernetinę saugą, atsinaujinančios energetikos bei kitose aktualiose srityse.

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-18 09:56
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
- -
Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
+370 630 05 966
spauda@lrv.lt
pasidalinti
atgal