Konferencija „Patyčios besikeičiančiame pasaulyje: Lietuvos ir Šiaurės šalių patirtis”

Renginio tipas: Tarptautinė konferencija
Renginio data: antradienis, 2024 balandžio 23
Renginio pradžia: 09:00
Renginio pabaiga: antradienis, 2024 balandžio 23
Renginio vieta: Viešbučio „Panorama“ konferencijų centre ir internetu

2024 m. balandžio 23 d. viešbučio „Panorama“ konferencijų centre (Seinų g. 4, Vilnius) ir internetu vyks tarptautinė konferencija „Patyčios besikeičiančiame pasaulyje: Lietuvos ir Šiaurės šalių patirtis”. Konferenciją organizuoja Vaikų linija – emocinės paramos vaikams tarnyba, jau 20 metų kelianti visuomenėje patyčių temą ir vykdanti kampaniją BE PATYČIŲ bei Šiaurės šalių tinklas prieš patyčias.

Konferencijoje mintimis apie patyčias ir jų prevenciją dalysis ekspertai, praktikai, mokslininkai iš 6 šalių – Švedijos, Norvegijos, Danijos, Suomijos, Islandijos ir Lietuvos. Renginio metu bus galimybė išgirsti pranešimus įvairiomis su patyčiomis ir jų prevencija susijusiomis temomis:

• Ką apie patyčių mastą sako naujausio tarptautinio vaikų sveikatos tyrimo rezultatai (HBSC)
  • Kokius požiūrius reikia pasitelkti, siekiant efektyvios patyčių prevencijos
  • Kodėl ir kaip svarbu į patyčių prevenciją įtraukti pačius vaikus ir paauglius.
  • Taip pat konferencijos metu į patyčias žvelgsime iš skirtingų visuomenės grupių perspektyvų – mokslininkų, praktikų bei pačių vaikų.

Konferenciją „Patyčios besikeičiančiame pasaulyje“ atidarys Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė dr. Edita Žiobienė, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorė Helén Nilsson, Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje J. E. Ole Terje Horpestad ir Vaikų linijos vadovas dr. Robertas Povilaitis.

Kviečiame dalyvauti!

Su detalia konferencijos programa galite susipažinti čia: https://www.vaikulinija.lt/bepatyciu-konferencija-2024/

Pranešimą paskelbė: Šarūnė Bernotė, Vaikų linija
2024-04-18 10:12