VRM ir KAM stiprina bendradarbiavimą sienos apsaugos srityje

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitiko su krašto apsaugos ministru Laurynu Kasčiūnu ir aptarė bendradarbiavimo stiprinimą, pirmiausia – valstybės sienos apsaugos srityje.

„Atsižvelgiant į karo prieš Ukrainą pamokas, mūsų prioritetas šiuo metu – kontrmobilumo priemonių įrengimas pažeidžiamiausiuose pasienio su Rusija ir Baltarusija ruožuose. Taip pat būtina stiprinti VSAT ir kariuomenės sąveiką“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

„Valstybės sienos apsaugos stiprinimas yra mūsų bendras reikalas ir atsakomybė. Esame pasirengę konstruktyviam bendradarbiavimui šioje srityje“, – teigia ministras L. Kasčiūnas.

Ministrai aptarė karinio aprūpinimo standarto įgyvendinimą vidaus reikalų sistemos statutinėse tarnybose, kurios karo metu taptų šalies ginkluotųjų pajėgų dalimi, taip pat poreikį joms skirtas užduotis išbandyti bendrų pratybų metu.

Ministrai taip pat aptarė kritinės infrastruktūros apsaugos stiprinimą, galimybes tam pasitelkti Lietuvos kariuomenę ir jos turimą įrangą, strateginės reikšmės objektus įtraukti į gynybos planus.

Susitikimo metu diskutuota dėl Krašto apsaugos ministerijos rengiamos naujos karo komendantūrų koncepcijos. Praktikoje egzistuoja tiek karo komendantūros, tiek viešosios tvarkos komendantūros (pagal Nepaprastosios padėties įstatymą). Ministrė pabrėžė, kad būtina atsisakyti dubliavimo ir spręsti dėl integracijos. Be to, būtina užtikrinti komendantūrų sąveiką su vidaus reikalų sistemos statutinėmis įstaigomis, komendantūras įtraukti į civilinės saugos procesą.

Pranešimą paskelbė: Miglė Angelou, LR Vidaus reikalų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-18 10:16
Politika
Kontaktinis asmuo
Miglė Angelou
Patarėja komunikacijai
LR Vidaus reikalų ministerija
+370 5 271 8396
migle.angelou@vrm.lt
pasidalinti
atgal