Lietuvos ir Graikijos ministrai sveikina Vilniuje veiklą pradedantį naują Graikijos oro vežėją

Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis ir Graikijos transporto ir infrastruktūros ministras Christos Staikouras sveikina veiklą Lietuvoje pradedančią graikų oro bendrovę „Aegean Airlines“, kuri nuo šio penktadienio pradeda vykdyti tiesioginius reguliarius skrydžius  į Atėnus. 

Pasak M. Skuodžio, šis naujo vežėjo atėjimas į Lietuvos rinką neabejotinai pagerins susisiekimo galimybes iš Lietuvos, svarbu ir tai, kad galime dar labiau išplėsti savo skrydžių tinklą Europoje. 

„Tai  jau dešimtoji tradicinė oro transporto bendrovė, veiksianti Vilniaus oro uoste. Džiaugiuosi, kad nuo šiandien Lietuva ir Graikija bus sujungtos dar geriau, o du savaitiniai skrydžiai į Atėnus bus patogi galimybė susisiekti ne tik su žemynine Graikijos dalimi, bet ir su daugybe jos salų, taip pat gera tarpinė stotelė keliaujant kitomis kryptimis“,  – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis. 

Pasak ministro Christo Staikouro, iškilmingas pirmojo skrydžio tarp Atėnų ir Vilniaus pristatymas suartina abi šalis ir jų piliečius. 

„Praėjo vos savaitė nuo mūsų susitikimo Vilniuje, aukšto lygio dialogo dėl Ukrainos, verslo forumo ir 3 jūrų iniciatyvos aukščiausiojo lygio susitikimo, ir šiandien matome dar vieną žingsnį mūsų dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo link. Sveikiname šį skrydį, jungiantį Baltijos ir Egėjo jūras, šalis, piliečius ir kultūras“, sakė Graikijos infrastruktūros ir transporto ministras Christos Staikouras. 

Iš Vilniaus į Atėnus „Aegean Airlines“ skraidins pirmadieniais ir penktadieniais, iš Atėnų į Vilnių – sekmadieniais ir ketvirtadieniais „Airbus A320“ tipo lėktuvais. 

„Aegean Airlines“ yra nacionalinis Graikijos oro vežėjas, kuris savo tinkle 2023 metais siūlė iš viso 180 skirtingų krypčių net 49 šalyse. 

Pranešimą paskelbė: Ligija Kliunkienė, LR Susisiekimo ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 10:35
Transportas, Turizmas
Kontaktinis asmuo
Komunikacijos skyrius
Gedimino pr. 17, Vilnius
El. paštas: info@sumin.lt
pasidalinti
atgal