Prieš svarbų rytojaus balsavimą Baltijos šalių parlamentų pirmininkai išsiuntė laišką JAV Atstovų Rūmų Pirmininkui

2024 m. balandžio 19 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kartu su Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkais vakar išsiuntė laišką Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų Pirmininkui Maikui Džonsonui (Mike Johnson). Juo padėkojo kolegai už asmeninę lyderystę, leidžiančią Kongresui pademonstruoti istorinį abiejų partijų vieningumą remiant bendras pastangas padėti Ukrainai.

„Tikimės, kad Kongresas priims teisingą sprendimą ir patvirtins pagalbos Ukrainai paketą, kurio jai žūtbūtinai reikia, kad pasipriešintų tironams ir agresoriams ir būtų užtikrintas mūsų kolektyvinis saugumas. Parama Ukrainai yra investicija į mūsų bendrą saugią ateitį. Cituojant M. Džonsoną, būna momentų, kai tiesiog privalome pasielgti teisingai, net jei tai sunku“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Šių metų sausį Baltijos šalių parlamentų pirmininkai surengė bendrą vizitą į JAV, kur susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų Pirmininku M. Džonsonu. 

Visas laiško tekstas:

lietuvių kalba ČIA,

anglų kalba ČIA.

Pranešimą paskelbė: Monika Kutkaitytė, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 11:24
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (0 5) 209 6030
Mob. +370 698 42 071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt

pasidalinti
atgal