Šalies vadovas: investicijos į gynybą ir saugumą daro visuomenes atsparesnes ir stipresnes

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėjosi su buvusiu Suomijos Prezidentu Sauli Niinistö.

Šalies vadovas padėkojo buvusiam Suomijos Prezidentui už malonų darbą kartu ir teigė vertinantis bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO kovojant su abejoms valstybėms kylančiomis grėsmėmis, ginant bendras vertybes ir principus. Šalies vadovas pabrėžė, kad Suomijos tapimas NATO nare prisidės prie Baltijos jūros regiono, o taip pat ir viso Aljanso saugumo.

Lietuvos Prezidentas taip pat pasveikino buvusį Suomijos vadovą gavus Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen kvietimą parengti siūlymus dėl Europos visuomenių atsparumo krizėms didinimo.

„Vykstant Rusijos karinei agresijai prieš Ukrainą Lietuva pasisako už labiau koordinuotą ES pasirengimą atsilaikyti prieš mūsų visuomenėms kylančias grėsmes ir iššūkius. Šiame kontekste turime kalbėti apie transatlantinio ryšio stiprinimą bei karinius, civilinius ir krizių valdymo aspektus ir priemones. Turime didinti investicijas į gynybą, sienų apsaugą, kovoti su nelegalios migracijos instrumentalizavimu, dezinformacija ir bandymais perrašyti istoriją“, – sakė Prezidentas.

Valstybės vadovas taip pat pažymėjo Europos gynybos pramonės svarbą. Pasak Prezidento, turime skirti ypatingą dėmesį ir pastangas gynybos pramonės pajėgumų plėtrai, gamybos didinimui bei tinkamo finansavimo užtikrinimui.

„Mūsų visuomenės turi suprasti, kad investicijos į gynybą ir saugumą daro visuomenes atsparesnes ir stipresnes“, – sakė Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Justė Krančiukaitė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2024-04-19 11:53
Tarptaut.santykiai, Krašto apsauga, saugumas