Prezidentas susitiko su Europos Tarybos Generaline Sekretore

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Europos Tarybos Generaline Sekretore Marija Pejčinović Burić.

Susitikimo metu šalies vadovas su Europos Tarybos Generaline Sekretore aptarė artėjantį Lietuvos pirmininkavimą Europos Tarybos Ministrų komitetui. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi eiti  šias pareigas ir prisidėti prie taikos ir demokratijos Europoje išsaugojimo ir stiprinimo.

„Šiandien didžiausia grėsmė Europos saugumui, taikai mūsų žemyne ir mūsų demokratinėms sistemoms yra Rusijos agresija prieš Ukrainą. Ukraina kovoja su Rusija mūšio lauke ir tarptautiniuose forumuose, tai daro mūsų visų vardu, todėl mūsų pareiga yra padaryti viską, kad palaikytume Ukrainą“, –  susitikimo metu sakė šalies vadovas.

Pasak Prezidento, tai, kaip baigsis Rusijos agresijos karas prieš Ukrainą, turės tiesioginių pasekmių visai taisyklėmis pagrįstos tarptautinės tvarkos ateičiai, įskaitant ir Europos Tarybą. „Išnaudosime visas mūsų pirmininkavimo Ministrų Komitetui suteiktas galimybes, kad palaikytume Ukrainą Europos Taryboje ir už jos ribų bei priartintume Rusiją prie visiškos atskaitomybės dienos“, – pabrėžė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, pirmininkaujanti Lietuva toliau skatins ir gins demokratines vertybes ir principus nuo agresijos ir autoritarizmo, daug dėmesio skirdama Ukrainai, ir toliau nuosekliai įgyvendins Reikjaviko viršūnių susitikimo sprendimus, žvelgdama į tolesnę perspektyvą bei minėdama Europos Tarybos 75-ąsias metines.

Pranešimą paskelbė: Sofija Armoškaitė-Godliauskienė, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 12:17
Teisėsauga, teisėtvarka, Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
Sofija Armoškaitė-Godliauskienė
Prezidento komunikacijos grupės patarėja
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
+37068639784
sofija.godliauskiene@prezidentas.lt
pasidalinti
atgal