Sėkmingas „GrowTech“ startas: planuojama apyvarta šiemet – viršyti milijoną eurų

Lietuvoje įsikūrę ir aštuoniose šalyse veikiantys GrowTech per paskutiniuosius metus išaugo net penkis kartus, o kitiems metams numatoma apyvarta virš milijono.

Pardavimų plėtros įmonė „GrowTech“, dirbanti su technologijų startuoliais, džiaugiasi sėkmingu startu. Tarp įmonės klientų: Lietuvoje gerai žinomi „Surfshark“ ir „Cyber Upgrade“, vienas vertingiausių pasaulio vienaragių Monday.com ir JAV technologijų įmonė MicroStrategy.

Didžiausią įtaką sėkmingam startui, pasak Domo Urniežiaus, „GrowTech“ vadovo, turėjo tendencijų suvokimas, o būtent – startuolių ir technologijų įmonių paskutiniųjų metų orientacija į kaštų mažinimą.

„Rizikos kapitalą šiandien pritraukti yra sudėtingiau, nei prieš porą metų, todėl tokios paslaugos kaip mūsų tapo patrauklios – jos reikalauja iš startuolių mažiau rizikos, palyginus su darbuotojų samdymu. Parinkus netinkamą pardavimų plėtros vadybininką ir neturint know-how, kaip vykdyti pardavimų procesus skirtingose rinkose, verslui tai gali kainuoti labai brangiai, o startuoliui – netgi baigtis bankrotu“, – komentuoja D. Urniežius.

Pasak jo, šiemet įmonei pavyko pasiekti planuotus 2023 metų tikslus, o kitiems metams numatoma apyvarta virš milijono ir komandos dvigubinimas iki 60 žmonių.

Siekia lyderystės Europoje

Šiuo metu „GrowTech“ džiaugiasi būdami vieni iš lyderių Baltijos šalyse, o netolimoje ateityje siekia tapti lyderiais Europoje.

„Su pagrindine paslauga norime tapti pagrindiniu žaidėju Europoje. Šiuo metu yra sudėtinga rasti startuolių lūkesčius atitinkančių darbuotojų pardavimų srityje, tad įmonės tuo toliau, tuo dažniau rinksis tokią paslaugą kaip mūsų“, – dalijasi planais „GrowTech“ vadovas.

Pasaulinio lygio prekės ženklų pasitikėjimas „GrowTech“ know-how, industrijos ir klientų problemų gilus supratimas ir talentų trūkumas Europoje leidžia optimistiškai žiūrėti į startuolio augimą.

Šiuo metu įmonė auga be išorinio kapitalo, tačiau yra sulaukusi susidomėjimo iš globalių žaidėjų šioje srityje, taip pat ir iš investuotojų.

„Vis dėlto, pritraukti išorinį kapitalą savaime nėra mūsų tikslas. Komandos viduje mėgstame sakyti, kad mus išlaiko klientai. Tokia filosofija ir vadovaujamės toliau“, – dalijasi vadovas.

Netolimoje ateityje „GrowTech“ planuoja rinkai siūlyti ne tik pardavimų plėtros paslaugas – jau kuria produktų prototipus vidiniams procesams optimizuoti ir paslaugos kokybei gerinti.

„Aktyviai dirbame su partneriais iš Izraelio ir optimizuojame paslaugos procesus dirbtinio intelekto dėka. Kuriame produktus duomenų rinkimui, suasmenintai komunikacijai el.paštu, tam tikroms pardavimų operacijoms atlikti. Išsprendę problemą sau, galime ją padėti spręsti ir kitiems, todėl atsiranda galimybė kurti ir paleisti produktus į rinką“, – komentuoja ateities planus Karolis Žemaitis, bendraįkūrėjas ir vykdantysis direktorius.

Patirtį pardavimų srityje ir startuolių vystymo niuansus D. Urniežius ir K. Žemaitis atsinešė iš sparčiai augančių startuolių – vadovavo pardavimų komandoms įmonėse „PVcase“ ir „CGTrader“.

Šiuo metu „GrowTech“ skaičiuoja daugiau nei 70 sėkmingų klientų istorijų.

Pranešimą paskelbė: Marija Abdelhalim, COMMA PR
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 12:18
Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Domas Urniežius
"GrowTech" vadovas
+37067648301
Prisegti failai
pasidalinti
atgal