VDU lankėsi delegacija iš Andoros Kunigaikštystės

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorate lankėsi delegacija iš Andoros Kunigaikštystės, tarp jos narių – šalies Ministras Pirmininkas bei Užsienio reikalų ministrė. Garbūs svečiai aptarė bendradarbiavimą su universitetu ir Europos aukštojo mokslo erdvės plėtojimą.

Vizitą VDU surengė Andoros Ministras Pirmininkas Xavier Espot Zamora su patarėjomis María Ubach Font bei Creu Rosell, užsienio reikalų ministrė Imma Tor Faus, Trečioji sekretorė Laia Moliné ir Lietuvos ambasadorė Ispanijos Karalystei ir Argentinos Respublikai bei Andoros Kunigaikštystei Lyra Puišytė-Bostroem.

„Andora iki šiol buvo mūsų universitetui mažiau pažįstama valstybė, kalbant apie bendradarbiavimą: kol kas neturime partnerinių aukštojo mokslo institucijų šioje šalyje. Todėl tikrai džiugu, kad galėjome susipažinti artimiau ir aptarti glaudesnius ryšius. Mielai pradėtume bendradarbiavimą su Andoros universitetu įvairių mokslų srityse, tuo pačiu tai būtų galimybė ir atnaujinti katalonų kalbos dėstymą VDU, bendradarbiavimą su Ramono Llullo katalonų kalbos ir kultūros institutu“, – pažymi VDU Komunikacijos prorektorė doc. dr. Vilma Bijeikienė.

Andoros Ministras Pirmininkas X. Espot Zamora domėjosi VDU istorija, Artes liberales modeliu, tarptautiškumo kryptimis. Delegacija taip pat išreiškė susidomėjimą Europos aukštojo mokslo erdvės plėtojimu ir „Erasmus“ mainų programos galimybėmis.

Svečius VDU rektorate priėmė rektorius prof. Juozas Augutis, Studijų prorektorė dr. Simona Pilkienė, Mokslo prorektorė prof. Julija Kiršienė, Komunikacijos prorektorė doc. dr. Vilma Bijeikienė ir VDU Humanitarinių mokslų fakulteto dekanė doc. dr. Rūta Eidukevičienė.

Pranešimą paskelbė: Martynas Gedvila, Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 12:59
Švietimas ir mokslas, Kultūra
Kontaktinis asmuo
Martynas Gedvila
Marketingo ir komunikacijos departamentas
Vytauto Didžiojo universitetas
Mob.: +370 614 88625
El. paštas: Martynas.Gedvila@vdu.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal