Lietuvos sporto istorijoje naujas puslapis – tarptautinės vyrų dviračių lenktynės “Tour of Lithuania 2024”

Lietuvos sporto istorijoje naujas puslapis – tarptautinės vyrų dviračių lenktynės “Tour of Lithuania 2024”

Lietuvos dviračių sporto padangėje tvyro džiugios nuotaikos, pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje, rengiamos tarptautinės vyrų elito dviračių sporto varžybos, kurios į Lietuvą sukvies daugiau nei 150 dviračių sporto meistrų iš įvairių pasaulio šalių. 

Užsieniečiams – Lietuvos miestų svetingumas

Šioms plento lenktynėms “Tour of Lithuania 2024” skirtas ypatingas dėmesys, įgyta Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) patvirtinta kategorija UCI 2.2 , toks standartas suteikiamas tik dideliems, tarptautiniams dviračių sporto renginiams, kuriems reikalingas specialus varžybų protokolas bei taikomos itin griežtos varžybų taisyklės.

 Net penkias dienas iš eilės įvyksiančios tarptautinės dviračių lenktynės pareikalaus iš sportininkų visos įmanomos ištvermės, mat lietuviškos lygumos ir vėjingos trasos –  dviratininkams atsipūsti neleis. 

Pirmasis lenktynių etapas startuos birželio 5-ą dieną Klaipėdoje, tokia starto vieta pasirinktina neatsitiktinai, siekiant pagerbti, praeityje, daug dviračių sporto meistrų, pasaulio čempionų, olimpiečių, išugdžiusį miestą.  Birželio 6-ą dieną, dviratininkai startuos Klaipėdos rajono širdyje – Gargžduose. 3-iasis “Tour of Lithuania 2024” etapas – Birželio 7 d. keliasi į Aukštaitiją, kur starto šūviai aidės Ukmergėje. 4-asis etapas numatytas birželio 8 d. Utenoje, o finalinis Tour of Lithuania 2024” etapas, kur ir paaiškės absoliučios varžybų įskaitos nugalėtojas, startuos Alytuje, Birželio 9 d. Visų varžybų metu dviratininkai turės įveikti 842 kilometrus, trasomis, kurios drieksis gražiausiais Lietuvos miestų ir miestelių keliais. 

Į Lietuvos  dviračių lenktynes net iš Mongolijos

Nors registracija dar nebaigta, į tarptautines elito vyrų dviračių  varžybas jau užsiregistravo 18 komandų, iš kurių net keturios –  Lietuvos. Svečiuose sulauksime sportininkų iš Danijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos ir net Mongolijos.  

Dviratininkai  varžysis dėl: absoliutaus lenktynių nugalėtojo, aktyviausio, konkurencingiausio ir geriausio jauniausio dviratininko titulų.  Varžybose “Tour of Lithuania 2024”  taip pat bus apdovanota ir geriausius rezultatus pasiekusi komanda. Lenktynių priziniam fondui skirta beveik 10 tūkst. eurų.

 „Pagrindinis  varžybų tikslas – parodyti Lietuvos patrauklumą tarptautiniam profesionaliam dviračių sportui, stengiamės pritraukti į Lietuvą didelius varžybų rėmėjus, pajėgius organizatorius.  Siekiame, kad šios lenktynės taptų tradicinėmis, kad profesionalų komandos, norėtų jose dalyvauti, nes Lietuvoje tikrai turime puikias trasas ir palankias sąlygas. Labai svarbu, kad mūsų vaikai matytų gerai suorganizuotas, aukšto meistriškumo  dviračių varžybas, tik taip pritrauksime jaunimą ir užauginsime olimpiečius tai – mūsų  pagrindinė sporto vertybė.  Jei nedėsime šių pastangų , Lietuvos dviračių sportas stagnuos. 2023 metais buvome surengę „Tour of Lithuania“ bandomąsias varžybas, skirtas tik Lietuvos dviratininkų komandoms, o  šiais metais jau gavome tvirtą pritarimą iš Tarptautinės dviračių sąjungos ir palaikymą iš Lietuvos dviračių sporto federacijos ir tai,  jau didelis žingsnis į priekį. Šios lenktynės tikrai įeis į Lietuvos sporto istorijos puslapius”, teigia pagrindinis plento dviračių lenktynių“Tour of Lithuania 2024”  organizatorius Darijus Džervus. 

Primename, kad tarptautinės elito vyrų dviračių  varžybos “Tour of Lithuania 2024” vyks birželio 5-9 dienomis. Žiūrovai varžybas galės stebėti atvykę į renginio vietas arba tiesioginės transliacijos metu. Visą tolimesnę informaciją ir naujienas apie renginį galima sekti www.touroflithuania.eu.

Pranešimą paskelbė: Darijus Džervus, Džervaus dviračių akademija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 13:25
Sportas
Kontaktinis asmuo
Darijus Džervus
Džervaus dviračių akademija
+37061645415
darijus@madaris.lt
pasidalinti
atgal