Prezidentas: Lietuvoje daroma pažanga jau dabar į gera keičia pasaulį

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasveikino atidarytą „BOD Group“ verslo ir inovacijų centrą.

Šalies vadovas pažymėjo, kad šio centro atidarymas simbolizuoja naujos kartos ambicingą Lietuvos ekonomiką, kuri remiasi inovacijomis ir mokslu, bei išreiškė įsitikinimą, kad šiame centre bus padarytas ne vienas vertingas atradimas ir išradimas. Prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad autonomiškas ir visiškai žaliąja energija aprūpintas verslo ir inovacijų centro pastatas jau tapo naujųjų statybos technologijų etalonu, pavyzdžiu visai Lietuvos pramonei.

„Džiaugiuosi žinodamas, kad šiame pastate sumontuota nauja baterijų gamyklos linija teiks naudos tiek verslui, tiek namų ūkiams. Mums visiems reikalingos nepertraukiamo energijos tiekimo užtikrinimo, energijos krūvio reguliavimo piko valandomis, atokių vietovių energetinio nepriklausomumo stiprinimo priemonės“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos įmonės aktyviai kuria žaliųjų technologijų industriją ir vadinamosios „net-zero“ pramonės ateitį. „Šiai pramonei ir jos verslo aplinkai gerinti skiriame daug dėmesio Europos Vadovų Tarybos diskusijose. Tai yra ne tik aplinkosaugos, technologinės pažangos, aukštos pridėtinės vertės verslo plėtros, bet ir pamatinis saugumo klausimas. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad atsinaujinanti energetika sparčiai tampa Lietuvos prekių ženklu. Tikiu, kad mūsų įmonės netrukus galės panaudoti savo vertingą įdirbį žaliųjų technologijų srityje, įsitraukdamos į Ukrainos atstatymą. Pažanga, daroma čia, Lietuvoje, jau dabar į gera keičia pasaulį“, – savo sveikinime pažymėjo Prezidentas.

Šalies vadovas palinkėjo visokeriopos sėkmės naujajam verslo ir inovacijų centrui ir „BOD Group“ komandai.

Pranešimą paskelbė: Ridas Jasiulionis, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-19 15:21
Pramonė, gamyba, Politika
Kontaktinis asmuo
Prezidento komunikacijos grupė
Tel. +370 706 64018

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
S. Daukanto a. 3, LT-01122 Vilnius
www.prezidentas.lt
pasidalinti
atgal