Seimo Pirmininkė pradeda darbo vizitą Ispanijos Karalystėje

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen lankosi Ispanijos Karalystėje, kur vyksta Europos Sąjungos parlamentų pirmininkių aukščiausio lygio susitikimas. Jo metu svarstomi moterų lyderystės, ES strateginės užsienio politikos ir gynybos autonomijos, Ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimo ir kiti aktualūs klausimai geopolitinių iššūkių kontekste.

Šio vizito metu taip pat numatytas susitikimas su Ispanijos karaliumi Felipe VI. Be to, vyks dvišaliai Lietuvos parlamento vadovės susitikimai su Serbijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos pirmininke Ana Brnabić ir Prancūzijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos vicepirmininke Valeri Rabo (Valérie Rabault).

Šį vakarą V. Čmilytė-Nielsen pasisakys ES parlamentų pirmininkių apskritojo stalo diskusijoje, kurioje siūlys diskutuoti ne tik apie lyčių lygybę, moterų ir mergaičių teises ir moterų įgalinimą.

„Šis bendradarbiavimo formatas ir jo kuriamos iniciatyvos gali turėti didesnę įtaką mūsų šalyse, parlamentuose ir vyriausybėse. Kaip moteris ir mama noriu, kad mano vaikai jaustųsi saugūs Lietuvoje. Kad Ukrainos moterys būtų apsaugotos taip pat, kaip nuo Irano raketų ir bepiločių orlaivių buvo apsaugotos Izraelio moterys. Todėl raginsiu ES panaudoti visus karinius, ekonominius, teisinius, kultūrinius, politinius ir diplomatinius išteklius, kad būtų užtikrintas mūsų ir kitų moterų saugumas“, – sako Seimo Pirmininkė.

V. Čmilytės-Nielsen darbo vizitas Ispanijoje vyks balandžio 21–23 dienomis.

Pranešimą paskelbė: Saulė Eglė Trembo, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-21 10:00
Tarptaut.santykiai, Politika
Kontaktinis asmuo
Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen
atstovė spaudai Ilona Petrovė
Tel. (0 5) 209 6030
Mob. tel. +370 698 42071
El. p. ilona.petrove@lrs.lt

pasidalinti
atgal