Domeikavos bendruomenė rengia prezidentinius debatus, laukiama šimtų dalyvių

Penktadienį, balandžio 26 d. Domeikavos laisvalaikio salėje savo prezidentines vizijas dėstys keturi kandidatai. Diskusiją ves žurnalistė Kristina Karlonė, vyks tiesioginė renginio transliacija internetu (visa informacija – teksto apačioje).

Planuojamos diskusijų temos: piliečių įsitraukimas į valstybės valdymą, jaunimo politikos perspektyvos, šalies gynyba, bendruomenių santykis su nacionaline valdžia. Natūralu, kad dėl tebevykstančių diskusijų su Lietuvos kalėjimų tarnyba ir LR Teisingumo ministerija tikimasi ir klausimų dėl pusiaukelės namų nuteistiesiems įkurdinimo Domeikavoje.

Kaip sako viena iš organizatorių, VšĮ „Domeikavos vienybė“ įkūrėja Dalia Grakulskytė, „Norime parodyti sau, politikams, visai Lietuvai, jog aktyvios bendruomenės yra gero šalies valdymo pamatas. Pastaruoju metu daug dėmesio skyrėme bendravimui su valstybės institucijomis dėl mūsų kaimynystėje įsteigtų pusiaukelės namų, ir tai paskatino aktyviau bendrauti su politikais, diskutuoti ne tik dėl savo seniūnijos, bet ir Lietuvos problemų. Norime būti aktyvūs piliečiai, patys susidaryti savo nuomonę apie kandidatus, nuspręsti, kieno idėjos mums artimiausios“.

Savo dalyvavimą debatuose jau patvirtino kandidatai Ignas Vėgėlė, Remigijus Žemaitaitis, Giedrimas Jeglinskas ir Eduardas Vaitkus.

Planuojama, kad į renginį susirinks apie tris šimtus Domeikavos ir apylinkių gyventojų, bus sudarytos sąlygos klausytis transliacijos Domeikavos laisvalaikio salės kieme.

RENGINIO PROGRAMA

Kandidatų ir LR prezidentus debatai Domeikavoje

Renginio vedėja žurnalistė Kristina Karlonė

2024 m. balandžio 26 d., 18 val.

Domeikavos laisvalaikio salė (Bažnyčios g. 3, Domeikava)

18:00 -18:05 Įžanginis sveikinimo žodis. Dalia Grakulskytė, VšĮ „Domeikavos vienybė“ steigėja.  

18:05-18:45 Kandidatų į LR Prezidentus pasisakymai šiomis temomis: bendruomenių įtrauktis į šalies valdymą, jų santykis su nacionaline valdžia, šalies gynybos politikos prioritetai.

18:45 – 19:30 Klausimai – atsakymai. 

TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA INTERNETU

Youtube https://youtube.com/@DomeikavosVienybe?si=a5D-4AwX76DJ2IF5 ir

Facebook : https://www.facebook.com/groups/871002664427076/ 

Pranešimą paskelbė: Austė Korbutė, Informacijos vadybos centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-22 06:00
Savivalda, regionai, Politika
Renginio pradžia
2024-04-26, penktadienis18:00
Renginio pabaiga
2024-04-26
Renginio vieta
Domeikavos laisvalaikio salė
Kontaktinis asmuo
Dalia Grakulskytė
VšĮ Domeikavos vienybė
domeikavos.vienybe@gmail.com
+370 683 76828
Prisegti failai
pasidalinti
atgal