„Vilnius Space Days“ didins tarptautinį bendradarbiavimą kosmoso srityje: tarp renginio svečių – OHB SE koncerno atstovai

Gegužės 15 d. Lietuvoje vyks „Vilnius Space Days 2024“ – Inovacijų agentūros organizuojamas tarptautinis renginys, sostinėje subursiantis šalies kosmoso elitą ir žinomiausias pasaulio organizacijas, tarp kurių – ir kosmoso pramonės flagmanu Europoje laikomo OHB SE koncerno atstovai. Antrus metus vyksianti konferencija kvies susipažinti su kasmet vis labiau augančiu kosmoso sektoriumi, ateities tendencijomis bei užmegzti naudingas tarptautines partnerystes. 

„Kosmoso sektorius yra vienas greičiausiai augančių visame pasaulyje – Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, 2023 m. kosmoso ekonomika siekė apie 630 mlrd. JAV dolerių, prognozuojama, kad iki 2035 m. jos vertė galėtų išaugti iki 1,8 trilijono JAV dolerių. Lietuvos ekosistema šioje srityje taip pat sparčiai stiprėja – mūsų šalis yra asocijuota Europos kosmoso agentūros narė, dedame daug pastangų, kad būtų plėtojami kosmoso srities moksliniai tyrimai, inovacijos bei komercializacija, skatinamas tarptautinis bendradarbiavimas ir sektoriaus įsitraukimas į tarptautinius tinklus“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Neringa Morozaitė-Rasmussen.  

Tarp svečių – ir Europos kosmoso pramonės lyderiai

Renginyje dalyvaus pažangiausi Lietuvos kosmoso ekosistemos dalyviai, tokie kaip aerokosmoso startuolis „Astrolight“, palydovinių žemės stebėjimo duomenų pritaikymo paslaugas teikianti „Geomatrix“, programines sistemas kurianti bendrovė „Novian“, programinę įrangą palydovams siekiant juos padaryti autonomiškais kurianti „Blackswan Space“ bei kitos svarbios įmonės. Taip pat jame susirinks svečiai iš užsienio, vyks Lietuvos-Vokietijos verslo forumas, kuriame  pranešimą skaitys ir B2B susitikimuose dalyvaus viena lyderiaujančių Europos kosmoso pramonės bendrovių OHB SE.

Į Lietuvą atvykstantis OHB SE generalinis direktorius Marco Fuchs teigia, kad šis renginys  prisidės prie pasaulinės kosmoso ekosistemos plėtros ir neabejotinai suteiks didžiulę naudą tiek pačiam Vokietijos koncernui, tiek ir jame dalyvausiančioms Lietuvos įmonėms.

„Džiaugiamės galėdami dalyvauti „Vilnius Space Days“ – renginyje, kuris patvirtina kasmet didėjančią tarptautinio bendradarbiavimo svarbą kosmoso pramonėje. Vienas pagrindinių mūsų, kaip vieno didžiausių šio sektoriaus sistemos integratorių Europoje, įsipareigojimų – skatinti partnerystę, inovacijas ir technologinę pažangą. Todėl tikime, kad galimybė susipažinti su kasmet itin sparčiai augančiomis Lietuvos kosmoso ekosistemos organizacijomis reikšmingai prisidės prie Europos kosmoso erdvės kūrimo ir ambicingų siekių“, – sako Marco Fuchs.

Inovacijų agentūros „Space Hub LT“ grupės vadovė Eglė Elena Šataitė pabrėžia, kad vienas pagrindinių „Vilnius Space Days“ tikslų – tarptautinių ryšių užmezgimas.

„Renginys yra skirtas tam, kad Lietuvos įmonės galėtų užmegzti tarptautinius kontaktus, naujas partnerystes, o vėliau – teiktų paraiškas Europos kosmoso agentūrai, kitoms tarptautinėms institucijoms ir kartu su pramonės dalyvėmis iš kitų Europos šalių kurtų naujas technologijas. Siekiame, kad Lietuvoje daromi darbai būtų žinomi visame pasaulyje, o kosmoso sektoriuje dirbančios įmonės įsilietų į tarptautinės vertės kūrimo grandines“, – pasakoja Inovacijų agentūros atstovė ir teigia, kad  konferencijos metu taip pat bus galima pamatyti, ką Lietuvos įmonėms jau  pavyko nuveikti kosmoso srityje ir sužinoti apie jų ateities planus. 

Renginyje – susitikimų sesija, verslo forumas ir diskusijos

Pasak Inovacijų agentūros ekspertės, prie tarptautinių ryšių stiprinimo itin prisidės ir Vokietijos koncerno OHB SE atstovų vizitas.

„OHB SE vizitas ir Lietuvos-Vokietijos verslo forumas, vyksiantis antroje konferencijos dalyje, neabejotinai padės mums užmegzti stipresnį ryšį su Vokietija, turinčia reikšmingą įtaką sprendžiant Europos kosmoso politikos klausimus tiek Europos kosmoso agentūroje, tiek ir Europos komisijoje. OHB SE yra didysis sistemų integratorius – svarbus Europos kosmoso pramonės žaidėjas, o bendradarbiavimas su tokio mąsto įmonėmis yra itin svarbus  mažoms valstybėms kaip Lietuva, tam, kad mūsų šalies įmonės savo prekes ir paslaugas galėtų lengviau integruoti į tarptautines grandines“, – dalijasi E. E. Šataitė.

Be Lietuvos-Vokietijos verslo forumo ir B2B susitikimų, konferencijos metu taip pat vyks diskusijos apie įvairių sektorių veiklų integraciją kosmoso srityje bei palydovinių Žemės stebėjimo duomenų atveriamas galimybes ir jų pritaikymą viešajame sektoriuje.

Renginys „Vilnius Space Days“ yra nemokamas, informaciją ir registraciją į konferenciją galima rasti ČIA.

Pranešimą paskelbė: Giedrė Buivydaitė, Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-22 09:18
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Giedrė Buivydaitė
Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė
Inovacijų agentūra, Všį
+37069818384
g.buivydaite@inovacijuagentura.lt
Prisegti failai
pasidalinti
atgal