„Evernord“ išplatino 6 mln. eurų vertės „Victory Development IV“ obligacijų: lėšos – projektui „Mūnai“

FMĮ „Evernord“ išplatino 6 mln. eurų, dvejų metų trukmės „Victory Funds“ valdomos investicinės bendrovės „Victory Development IV“ subordinuotų obligacijų. Obligacijomis pritrauktos lėšos bus skirtos emitento ankstesnių įsipareigojimų refinansavimui ir gyvenamųjų bei komercinių namų kvartalo „Mūnai“ Vilniuje, Žirmūnuose, plėtrai.

Išplatintų  obligacijų metinis pajamingumas – 13,5 proc., palūkanos investuotojams bus mokamos kas ketvirtį. Obligacijos išplatintos su antros eilės nekilnojamojo turto įkeitimu.

„Projekto „Mūnai“ valdytojai – patyrę Vilniaus NT rinkos žaidėjai, jau įgyvendinę ir šiuo metu plėtojantys ne vieną patrauklų projektą. Turint galvoje tokią projekto valdytojų patirtį, esame tikri, kad „Mūnų“ projektas, kurio pabaiga numatoma 2029 m., bus įgyvendintas sklandžiai ir laiku. Investuotojai šiuo atveju turėjo gerą progą užsifiksuoti vis dar rinkoje vyraujančią dviženklę grąžą, o juk šis laikotarpis amžinai nesitęs, turint galvoje tikimybę, kad centriniai bankai imsis mažinti palūkanas“, – pažymi Vismantė Šepetienė, FMĮ „Evernord“ direktorė.

„Per šešerius „Victory Funds“ veiklos metus investuotojai spėjo įsitikinti mūsų projektų kuriama verte tiek jiems patiems, tiek pirkėjams, tiek miestui. Sėkmingai išplatinta pastaroji obligacijų emisija, skirta mūsų jau 15-tam vystomam projektui „Mūnai“, dar kartą įrodo investuotojų pasitikėjimą „Victory Funds“ komandos ekspertiškumu ir patirtimi. Projektą vystome kartu su ,,Citus“ – ilgamečiu mūsų partneriu“, – sako „Victory Funds“ direktorius Alenas Gumuliauskas.

„Mūnai“ – tai A++ klasės, šešių gyvenamųjų ir dviejų administracinių pastatų kompleksas Žirmūnuose, Vilniuje, kuris apjungs gyvenamąsias, komercines ir laisvalaikio erdves. Projektas įsigytas 2021 m. pabaigoje, neseniai gautas statybų leidimas ir pradėti statybų darbai. Į projektą ketinama investuoti 67 mln. eurų.

„Victory Funds“ – licencijuota ir Lietuvos Banko prižiūrima fondų valdymo įmonė, šiuo metu valdanti 8 investicinius fondus. Su NT vystymo fondais įmonė jau yra išvysčiusi projektų už 150 mln. eurų – daugiau nei 1500 butų; tarp jų – projektus „Link Ten“, „Visi Savi“, „Miško Ardai“, „Radio City“, „Kaip Niujorke“.

Apie „Evernord“

Šiuo metu „Evernord“ grupė valdo daugiau nei 250 mln. EUR klientų turto. „Evernord Asset Management“ taip pat valdo keturis nekilnojamojo turto fondus, veikiančius Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Ispanijoje. Licenciją valdyti informuotiesiems investuotojams skirtus kolektyvinio investavimo subjektus Lietuvos bankas bendrovei suteikė 2017-aisiais.

Pranešimą paskelbė: Rūta Slušnytė, Fcomm, UAB
2024-04-22 11:01