Gydytojus rengiantys Lietuvos universitetai vienija pajėgas ir kviečia į aktualių diskusijų forumą

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: penktadienis, 2024 balandžio 26
Renginio pradžia: 09:00
Renginio pabaiga: penktadienis, 2024 balandžio 26
Renginio vieta: VU Mokslinės komunikacijos bei informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilnius

Du stiprūs šalies akademinės medicinos centrai – Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus universitetas – visuomenę ir politikus kviečia opiai diskusijai.

Kas laukia šalies universitetinės medicinos? Kuria kryptimi pasuksime rengiant medikus Lietuvoje? Ar gydytojus rengiančių universitetų lyderystė apskritai svarbi nacionalinei sveikatos ekosistemai?

Apie tai balandžio 26 d. bus diskutuojama forume „Universitetai, medicina ir sveikatos apsaugos sistema: dabartis ir ateitis“.

Kelti šiandien aktualius klausimus abiejų universitetų atstovus skatina ne vien pastarųjų metų įvykiai – COVID-19 pandemija ir geopolitiniai sukrėtimai, lėmę naujus iššūkius dirbtinio intelekto naudojimo, žmogiškųjų išteklių, racionalaus sveikatos priežiūros sistemos valdymo srityse.

Su akivaizdžiais sunkumais susiduria ir pati akademinė medicina: nesubalansuotas išteklių paskirstymas ir jų trūkumas, valstybės paramos medikams stygius, auganti skirtis tarp universitetų ir rezidentūros studijų, neveiksmingas akademinės medicinos potencialo išnaudojimas ragina neatidėliojant peržiūrėti šiandienos sveikatos politiką.

Šiandien žinomi šalies gydytojai, iškilūs medicinos autoritetai primena: pasaulio medicinos ir sveikatos mokslo pažangą beveik tūkstantį metų užtikrino geriausių universitetų medicinos mokyklos – nuo JAV Harvardo iki Švedijos Karolinska instituto.

Lietuvos sveikatos mokslų ir Vilniaus universitetuose vykdomos medicinos ir sveikatos bei gyvybes mokslų studijos unikaliai formuoja šalies sveikatos apsaugos sistemą, nes kuria jai svarų mokslinį pagrindą, ugdo ir puoselėja įrodymais grįstą Lietuvos žmonių sveikatos priežiūrą.

Ar bus išgirstas universitetų atstovų balsas? Kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti.

Vieta: VU mokslinės komunikacijos bei informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilnius.

Laikas: 2024 balandžio 36 d., 9 – 16.30 val.

Renginio programa – čia:https://lsmu.lt/wp-content/uploads/VU-LSMU-programa-1.pdf

Pranešimą paskelbė: Rasa Masiokaitė, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-22 12:02
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2024-04-26, penktadienis09:00
Renginio pabaiga
2024-04-26
Renginio vieta
VU Mokslinės komunikacijos bei informacijos centras, Saulėtekio al. 5, Vilnius
Kontaktinis asmuo
Tautvydas Bulvičius, LSMU Komunikacijos tarnybos Vidinės ir išorinės komunikacijos skyriaus vadovas, tautvydas.bulvicius@lsmu.lt, tel. +3706
pasidalinti
atgal