UAB „Vilpra“ nevykdo jokios prekybos nei su Rusija, nei su Baltarusija

Į UAB „Vilpra“ kreipėsi tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ ir „Laisvės TV“ su prašymu pakomentuoti įmonės eksportą į Kirgiziją ir atsakyti į keletą susijusių klausimų. Abejotina tyrimą vykdančių asmenų reputacija, užduotų klausimų pobūdis bei tai, kad tyrimo medžiagą planuojama viešinti rinkiminiu laikotarpiu, leidžia daryti išvadą, jog tyrimas yra šališkas ir akivaizdžiai politizuotas – susijęs su UAB „Vilpra“ direktoriaus Martyno Vėgėlės brolio kandidato į Prezidentus prof. dr. Igno Vėgėlės rinkimine kampanija.

Pažymime, kad UAB „Vilpra“ nevykdo jokios prekybos nei su Rusija, nei su Baltarusija, visada laikėsi ir laikosi galiojančių sankcijų, taip pat nedirba su jokiais subjektais, kurie žinomai apeidinėja sankcijas ar kuriuos galime įtarti taip veikiant. Dėl šios priežasties prašėme „Siena“ ir „Laisvės TV“ tyrėjų tinkamai laikytis LR visuomenės informavimo įstatymo ir atidžiai tikrinti savo šaltinius bei neskelbti nepatikrintos, faktais nepagrįstos informacijos, kuri gali sukelti abejones dėl UAB “Vilpra” gero vardo bei pažeisti jos dalykinę reputaciją.

Pažymime, kad nei UAB „Vilpra“, nei jokia kita UAB “Vilpros grupė” įmonė nedalyvavo Baltarusijos prezidento rezidencijos statybose ir jokių pajamų iš statybų veiklos nėra gavusi.

UAB „Vilpra“ bendrieji apskaitos rodikliai rodo, kad UAB Vilpra" pardavimai į Kirgiziją 2022 ir 2023 metais sudarė atitinkamai 0,70 mln. Eur ir 0,37 mln. Eur.

Atkreipiame dėmesį, kad bendras Lietuvos eksportas į Kirgiziją 2022 ir 2023 metais sudarė atitinkamai 116,64 mln. Eur ir 87,64 mln. Eur; taigi UAB Vilpra“ dalis bendrame Lietuvos eksporte – 0,5 proc.

Neabejojame, kad išskirtinis dėmesys mūsų įmonei bei konkrečiai prekių grupei, atsižvelgiant ir į planuojamą viešinimo laikotarpį, yra išimtai susijęs su politiniais procesais – artėjančiais  Prezidento rinkimais.

Pranešimą paskelbė: Gintarė Liaudanskytė, UAB Marvelous LT
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-22 15:42
Tarptaut.santykiai
Kontaktinis asmuo
UAB „Vilpra”
info@vilpra.lt
pasidalinti
atgal