EIMIN sieks finansuoti visus milžiniško populiarumo sulaukusių priemonių projektus

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skiria beveik 35 mln. eurų finansavimą 35 projektams, numatomiems įgyvendinti Vidurio ir vakarų Lietuvos regione, pagal milžiniško populiarumo sulaukusias priemones „Inopažanga“ ir „Inobranda“. Taip pat planuojama skirti papildomą beveik 80 mln. eurų sumą dar beveik 100-ui teigiamai įvertintų reikšmingų projektų, kuriais kuriamos inovacijos ir stiprinamas verslo ir mokslo bendradarbiavimas.

„Šių priemonių populiarumas tiesiog džiugina. Jeigu reikia įrodymų, kad Lietuva pilna kūrybingų ir kuriančių žmonių, pasižiūrėkite į šias priemones. Daugiau kaip 130 verslų pateikė inovatyvių idėjų, kurių vertė – beveik 115 milijonų eurų. Įsipareigojame padaryti viską, kad visos teigiamai įvertintos paraiškos būtų finansuojamos. Lėšų tam rasime, liko tik gauti Europos Komisijos patvirtinimą“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pirmuoju etapu finansavimas pagal priemones „Inopažanga“ ir „Inobranda“ skirtas 35 projektams. 23 pažangių inovatorių projektams paskirstyta beveik 20 mln. eurų, o 12-ai brandžių inovatorių projektų skirta beveik 15 mln. eurų. 

Projektai bus finansuojami sveikatos ir biotechnologijų, naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologijų bei informacinių ir ryšių technologijų srityse. Daugiausiai projektų bus įgyvendinama Kauno apskrityje.

„Tai ypač didelio populiarumo sulaukusios priemonės, kadangi prašoma investicijų suma daugiau nei dvigubai viršijo priemonių kvietimuose suplanuotą 35 mln. eurų sumą. Šios priemonės ypač reikšmingos kuriant aukštos pridėtinės vertės produktus ir palengvinant sąlygas tyrėjams dalyvauti įmonių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklose. Be to, jos stiprina intelektinę nuosavybę ir ankstyvąją sukurtų naujų produktų bandomąją gamybą“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Pažengęs inovatorius veiklą vykdo ne trumpiau kaip vienerius metus. Jo veiklos pajamos per trejus paskutinius finansinius metus arba nuo įmonės registravimo dienos turi būti ne mažesnės kaip 75 tūkst. eurų. Pažengusio inovatoriaus išlaidos MTEP plėtrai – ne mažesnės kaip 10 tūkst. eurų.

Brandus inovatorius veiklą vykdo ilgiau kaip 3 metus. Jo veiklos pajamos per trejus paskutinius finansinius metus turi būti ne mažesnės kaip 300 tūkst. eurų. Brandaus inovatoriaus išlaidos MTEP turi sudaryti ne mažiau kaip 30 tūkst. eurų per paskutinius 3 finansinius metus.

Inovatoriams skirtos priemonės „InoPažanga“ ir „InoBranda“ įgyvendinamos 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.

Pranešimą paskelbė: Saulius Šimkevičius, Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-23 09:36
Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Saulius Šimkevičius
Ryšių su visuomene skyriaus
Vyriausiasis specialistas
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
saulius.simkevicius@eimin.lt
pasidalinti
atgal