Kviečiame į iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ labdaros vakarą „Kintsugi žmonės“

Maloniai kviečiame į Pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės globojamą iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“ (angl. „Blossom of Hope“) iškilmingą labdaros vakarą, kuris vyks balandžio 25d., ketvirtadienį, 19.00 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (Gedimino pr. 4, Vilnius).

Jau 16 metus iš eilės Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija (IWAV) imasi iniciatyvos „Sužydėjusi viltis“. Ši iniciatyva skirta pagerinti krūties vėžio diagnostiką. Iniciatyvą balandžio 25 d. vainikuos iškilmingas labdaros renginys ir dokumentinė pjesė – „Kintsugi žmonės“.

Iškilmingame labdaros renginyje dalyvaus:

• Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė
  • Geros valios ambasadorė Asta Meschino
  • Geros valios ambasadorė Beata Nicholson
  • Ispanijos ambasadorės pavaduotoja Alejandra Rudio del Bario
  • kitos žymios Lietuvos ir užsienio moterys, ambasadoriai, medicinos, verslo, kultūros ir meno atstovai.

Renginio metu svečiai bus kviečiami stebėti Gyčio Ivanausko režisuojamą dokumentinę pjesę, paremtą tikrais moterų išgyvenimais. Jas įkūnys žinomos Lietuvoje moterys: Nelė Savičenko, Toma Vaškevičiūtė, Gintarė Latvėnaitė.

Renginį ves ir savo energija dalinsis Rolandas Mackevičius, meno instaliaciją kurs Mantas Petruškevičius. Prie projekto savo šokiu prisidės Goda Laurinavičiūtė, skambės „FutureCello“ ir Leon Somov muzika, Giedrės Kilčinauskienės balsas.

„Sužydėjusi viltis“ labdaros renginio vakarą vyks labdaros aukcionas.

Iniciatyvos metu surinktos lėšos skiriamos priemonėms, reikalingoms pagerinti ankstyvą krūties vėžio diagnostiką, įsigyti. Tai gydytojams onkologams suteikia galimybę dirbti su inovatyviomis diagnostikai reikalingomis priemonėmis. Taip pat daug dėmesio skiriama paskatinti moteris pasitikrinti sveikatą, priminti prevencinės medicinos svarbą.

Per 16 metų Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija sutelkė Lietuvos ir tarptautinę verslo, meno, diplomatijos ir medicinos bendruomenę remti krūties vėžio gydymą Lietuvoje. Labdaringa iniciatyva padėjo surinkti daugiau kaip 350 tūkst. eurų, už kuriuos nupirktos priemonės buvo paaukotos Lietuvos onkologijos ligoninėms.

Renginį „Sužydėjusi viltis“ organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, kuri vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasadų darbuotojų ir verslininkų žmonas iš daugiau nei 25 šalių bei veiklias Lietuvos moteris. Savo savanoriška veikla asociacija jau 26 metus padeda spręsti socialinius klausimus Lietuvoje.

Jūsų atsakymo dėl dalyvavimo lauksime iki balandžio 25 d. 12:00 val. el. paštu v.lukosiute@publicum.lt arba telefonu +37068488964

Pranešimą paskelbė: Viktorija Kundrotė, UAB "Publicum"
2024-04-23 11:16
Sveikata, grožis, Laisvalaikis, pramogos