EIMIN derybas su „Rheinmetall“ tęsia Vokietijoje

Su darbo vizitu Vokietijoje besilankanti ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina susitiko su Vokietijos gynybos pramonės bendrovės „Rheinmetall“ vadovais ir aptarė detalesnius planus dėl kuo ankstesnės 155 mm amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų pradžios.

„Vokietijoje toliau tęsėme derybas su „Rheinmetall“ vadovais ir kartu žengėme svarbų žingsnį, kad Lietuvoje atsirastų moderni amunicijos gamykla. Susitikimo metu aptarėme tam būtinas sąlygas, kad bendrovė mūsų šalyje gautų tinkamą sklypą ir jau šių metų rudenį galėtų pradėti gamyklos statybas. Tai ypač svarbu Lietuvos nacionaliniam saugumui ir gynybai“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina.

„Rheinmetall“ praėjusią savaitę kartu su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite ir krašto apsaugos ministru Laurynu Kasčiūnu pasirašė ketinimo protokolą dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų. Sklypas galimoms „Rheinmetall“ gamyklos statyboms netrukus jau gali būti patvirtintas.

Stiprindama mūsų šalies saugumą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija šį mėnesį Seimui pateikė svarstyti įstatymų pakeitimus, kuriais sudaromos palankesnės sąlygos plėtoti stambius investicijų projektus. Įsigaliojusiomis nuostatomis galės pasinaudoti potencialūs investuotojai, tokie kaip „Rheinmetall“.

Šie pakeitimai supaprastintų stambių projektų, kurie skirti neatidėliotiniems valstybės saugumo ir gynybos poreikiams užtikrinti sąlygas. Tai palengvintų su teritorijų planavimu, žemės sklypų formavimu ir statyba susijusias procedūras.

Taip pat praėjusią savaitę Seimui buvo pateikti Ginklų ir šaudmenų kontrolės bei viešųjų pirkimų, atliekamų gynybos ir saugumo srityje, įstatymų pakeitimai. Jais siūloma sumažinti Lietuvoje taikomus ribojimus ginklų dalių gamybai.

Vokietijoje, Diuseldorfe, įkurta „Rheinmetall“ įmonė gamina ginklus, amuniciją bei kitą saugumui užtikrinti skirtą produkciją.

Pranešimą paskelbė: Saulius Šimkevičius, Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-23 12:22
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
Kontaktinis asmuo
Saulius Šimkevičius
Ryšių su visuomene skyriaus
Vyriausiasis specialistas
Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
saulius.simkevicius@eimin.lt
pasidalinti
atgal