Olimpinės svajonės kaina – dokumentiniame filme: nepaprastos nuo karo bėgančių sportininkų istorijos

Turbūt kiekvieno sportininko svajonė ir siekiamybė – varžytis olimpinėse žaidynėse. Dokumentinis filmas „Drąsa svajoti“ – istorija apie sportininkus, kurie pabėgo nuo karo Irane, Sirijoje, Pietų Sudane ir Kamerūne ir siekia savo olimpinės svajonės. Šį naują Angelinos Jolie prodiusuotą filmą žiūrovai jau gali išvysti „discovery+“ platformoje.

Nuo karo bėgantys sportininkai ne tik aktyviai treniruojasi, bet ir kovoja dėl galimybių bei saugumo juos priimančiose šalyse visame pasaulyje. Filme atskleidžiamos sportininkų asmeninės istorijos, jų gyvenimas ir viltys dalyvauti bei varžytis su pasaulio geriausiais vasaros olimpinėse žaidynėse.

Dokumentinį filmą „Drąsa svajoti“ jau galima išvysti „discovery+“ platformoje, Lietuvoje pasiekiamoje per „Go3“ televiziją, „MEGOGO“ ir „Telia Play“.

Viltis ir svajonė – didžiausia varomoji jėga

Šis dokumentinis filmas, tarp kurio prodiuserių – aktorė Angelina Jolie ir dainininkas Johnas Legendas, susideda iš istorijų žmonių, kurie treniruojasi varžytis pasaulinėje arenoje ir kovoja dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse. Pasakojama apie dramatiškus iššūkius, parodoma jaunų žmonių, priverstų palikti savo šeimas, namus bei tėvynes tam, kad iš naujo susikurtų savo gyvenimą, viltis ir užsidegimas.

Filme pasakojama, kaip pasibaigus varžyboms olimpinėse žaidynėse, sportininkų šeimos namuose ir bendruomenės pabėgėlių stovyklose stebi, kaip ryžtingi jauni sportininkai kovoja už savo vietą pasaulyje. Tai istorija apie jų svajones, kai kiekviename žingsnyje tenka susidurti su sunkumais, o svarbiausia – apie viltį gyventi geresnį gyvenimą.

Filmo režisierė – „Oskaro“ nominantė Waad al-Kateab, vykdomieji prodiuseriai – Angelina Jolie ir Johnas Legendas, kuris filmui sukūrė specialių garso takelį „Don‘t Need to Sleep“. Prodiuserės – „Oskaro“ laureatė Joanna Netasegra, „Emmy“ apdovanojimą pelniusi Abigail Anketell-Jones, dukart „Oskarui“ nominuota Bryn Mooser, Kathryn Everett bei Joe Gebbia.

Apie „Warner Bros. Discovery“:

„Warner Bros. Discovery“ yra lyderiaujanti pasaulinė žiniasklaidos ir pramogų bendrovė, užsiimanti išsamiausios ir labiausiai diferencijuotos pasaulyje prekių ženklų turinio kolekcijos kūrimu bei platinimu per televiziją, filmus, interneto platformas ir žaidimus. Bendrovės prekių ženklai, kasdien įkvepiantys, informuojantys ir linksminantys auditoriją, yra pasiekiami daugiau nei 220 šalių ir 50 kalbų. Tarp jų – „Discovery Channel“, „Max“, „discovery+“, CNN, DC, „TNT Sports“, „Eurosport“, HBO, HGTV, „Food Network“, „OWN“, „Investigation Discovery“, TLC, „Magnolia Network“, TNT, TBS, „truTV“, „Travel Channel“, „MotorTrend“, „Animal Planet“, „Science Channel“, „Warner Bros. Motion Picture Group“, „Warner Bros. Television Group“, „Warner Bros. Pictures Animation“, „Warner Bros. Games“, „New Line Cinema“, „Cartoon Network“, „Adult Swim“, „Turner Classic Movies“ ir kiti. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite www.wbd.com.

Apie „discovery+“:

„discovery+“ yra „Warner Bros. Discovery“ teikiama negrožinio ir realaus gyvenimo turinio srautinio transliavimo paslauga, veikimo pradžioje pasiūliusi plačiausią turinio katalogą. „discovery+“ siūlo daugybę išskirtinių, originalių serialų skirtingiems skoniams, įskaitant gyvenimo būdą ir santykius, namus ir maistą, tikrus nusikaltimus, paranormalius reiškinius, nuotykius ir gamtos istoriją, taip pat mokslą, technologijas ir gamtą, bei aukštos kokybės dokumentinius filmus. Lietuvoje „discovery+“ yra pasiekiama per „Go3“ televiziją, „MEGOGO“ ir „Telia Play“.

Pranešimą paskelbė: Rytis Gerlikas, UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-23 14:19
Sportas, Laisvalaikis, pramogos
Kontaktinis asmuo
Rytis Gerlikas
„co:agency“ projektų vadovas
+37065612252
rytis@coagency.lt
pasidalinti
atgal