Dovydo Strimaičio spektaklio „Hairy“ nacionalinė premjera Italijoje

Praėjusį penktadienį įvyko jaunosios kartos lietuvių šokėjo ir choreografo Dovydo Strimaičio spektaklio „Hairy“ nacionalinė premjera Italijoje. Spektaklis buvo pristatytas Pesaro mieste esančiame teatre „Teatro Sperimentale“.

Dovydas Strimaitis – Lietuvos šiuolaikinio šokio menininkas, gyvenantis ir kuriantis Prancūzijoje ir Belgijoje. 2015 m. jis įstojo į šokio bakalauro studijas Codarts universitete (Nyderlandai). 2019–2022 m. Strimaitis buvo Marselio nacionalinio baleto šokėjas. Šių metų „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimuose jam buvo įteiktas apdovanojimas už sukurtą choreografiją spektakliui „Duetas“ (prodiusavo nepriklausoma šokio organizacija „Be Kompanijos“).  Šiuo metu D. Strimaitis yra Šiuolaikinio šokio asociacijos tarybos narys.

Spektaklio premjera Lietuvoje įvyko praėjusių metų festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ metu. Tuomet Strimaitis pristatė 25 minučių trukmės kūrinio trio versiją, kurią bendrai parengė festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ ir šokio bienalė Miunchene. Šiais metais festivalio metu bus pristatyta viso vakaro spektaklio „Hairy“ premjera. Šokėjų trupę sudaro keturi profesionalai iš Prancūzijos ir Italijos. Spektaklio muziką sukūrė lietuvių kūrėja Julijona Biveinytė. Spektaklis bus rodomas ir kituose Italijos miestuose, vėliau kūrybinė komanda keliaus su pasirodymu į Prancūziją.

Pranešimą paskelbė: Ramūnas Korsakas, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2024-04-24 09:45
Kultūra
Kontaktinis asmuo
Laura Gabrielaitytė-Kazulėnienė
Kultūros atašė
Lietuvos Respublikos ambasada Italijos Respublikoje
Tel: +39 349 291 6892
laura.gabrielaityte@urm.lt




pasidalinti
atgal